Február 20-án az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban rendezték meg a Diákolimpia területi elődöntőjét, amire 28 klub 390 nevezést adott le. A tavaszi versenyszezon legfontosabb versenye volt ez, hiszen kategóriánként az első 8 ember kvalifikálhatta magát az április 2-án megrendezésre kerülő veszprémi Diákolimpia döntőre!

A gyerekek és edzőik hónapok óta erre a megmérettetésre készültek. Sokaknak ez volt életük első versenye, mások pedig az elvégzett munka beteljesülését remélték.
„Itthoni” verseny révén reggel 8 órakor találkozott csapatunk a sportcsarnok előtt. Együtt foglaltuk el a szurkolói helyet és együtt mentünk az orvosi vizsgálatra is. 46 shogunos karatéka várta izgatottan a verseny kezdetét.

Óriási szülői szurkolói gárda gyűlt össze 11 órára, amikor is 4 tatamin kezdetét vette az 5 korosztály kata versenye. Az „új” versenyzőink  szépen vették az akadályokat, hisz többen közülük dobogós helyen zártak ebben a versenyszámban. A tapasztaltabb karatékák az elvárásoknak megfelelő formát hozták és biztosították helyüket az áprilisi döntőre.

A megnyitó után kezdődtek el a küzdelmek. Látszott a rengeteg edzésmunka és akarás a gyerekeken. Határozottan, céltudatosan álltak fel küzdeni. A kezdeti enerváltság gyorsan megszűnt bennük és többen meg tudták valósítani azokat a dolgokat, amiket az edzéseken gyakoroltak vagy a mögöttük ülő edző, segítő mondott nekik.
A nap végén 27 shogunos érmest ünnepeltünk. Összesen 10 aranyérmet, 8 ezüstöt és 9 bronzérmet akasztottak versenyzőink nyakába.

Szeretnénk megköszönni a szülők és a szurkolók támogatását és türelmét. Összetartó csapatot tudhatunk magunk mögött, akikre bármikor lehet számítani. Ez abban is megnyilvánult, hogy a kórházba kerülő Csenge több üzentet és jókívánságot is kapott a versenyt követő napokon edzőtársaitól és szüleiktől. Ezúton is szeretnék Neki mihamarabbi gyógyulást kívánni, és várjuk visszaJ

Összességében a verseny LEGEREDMÉNYESEBB klubja lettünk, ami nem titkolt célunk is volt, hiszen ezt a címet tavaly is Mi nyertük meg.

Ezek után pedig gőzerővel készülünk az áprilisi döntőre, ami a junioroknak válogató verseny a grúziai Európa-bajnokságra is.
Hajrá Shogun!

Osu!