Debrecenben jártam január 18 és 21 között, ez idő alatt sokat beszélgettünk Csaba sensei-el és még többet edzhettem, tanulhattam.

Mindig szívesen utazok Debrecenbe, hiszen itt olyan közegbe csöppenek, amit úgy érzem, nem talál minden bokorban az ember. Itt mindig családias és vidám hangulat fogad.
Amikor 18.-án délben megérkeztem Debrecenbe már csak bevásárolnom kellett erre a pár napra, amit a dojo-ban töltöttem. Ezután a gyerekedzések lebonyolításában segédkeztem, és hangolódtam a felnőtt edzésre, ez tekintettel arra, hogy alapozó időszak van, hajtós volt. Az edzésen, szivarzsákon illetve pajzson erő állóképességet fejlesztettünk és a felületkeményítést sem hagytuk ki.

A 19.-ei napon Sensei Csaba vendége voltam ebédre közeli vendéglőben a hol a finom ebéd mellett beszélgettünk a közelmúlt eseményeiről illetve az előttünk álló kihívásokról. A délutáni Mikepércsi edzésre is kilátogathattam. Itt pajzsmunka után gyakoroltam ifi és junior versenyzőkkel.

A szerdai napon, 20.-án koradélután Sensei-el konditeremben súlyzóval gyorserőt fejlesztettünk, ezt pedig ismét a központi dojoban követték a karate edzések. Az edzéseken hasonlóan az eddigiekhez pajzson és szivarzsákon dolgoztunk a gyorserő témában, ezt pedig technikai küzdelem követett. Esti programként pedig Nagy Mikivel és Sensei Csabával együtt vacsoráztunk.

A csütörtöki napom már a hazautazás tette ki. Úgy gondolom hasznosan telt el az az idő, amit Debrecenben töltöttem. Ez a pár nap adott nekem gondolkodni valót és motivált is. Köszönöm hogy ott lehettem!

Szarka Dávid
4.kyu