Március utolsó hétvégéjén sem tétlenkedett a Shogun csapata. Ezúttal Répcelakra utaztunk 4 fővel a kata válogatott táborba, hogy a közelgő EB előtt még befejezzük az utolsó simításokat.

Budapestre Sensei Csabával utaztunk, hisz aznap ott volt egy tárgyalása, s ezt követően közel 7 órás vonatút után végre valahára megérkeztünk. 17:30-tól volt a tábor első edzése, ahol az ejtéssel, hajtással, tömegmozgatással foglalkoztunk, majd ezeket az alapelveket építettük be a formagyakorlatokba. Ezek után a harciasság, gyorsaság volt a fő témája az edzés további részének. Az este folyamán a kiadós vacsorát követően egy közös tekézésre invitálta a csapatot Olivér Sensei. Nagyon jó hangulat uralkodott az egész este folyamán. :)

Másnap egy közel 3 órás kata edzéssel kezdtük a napot. A közös bemelegítést követően két csoportban dolgoztunk: magasabb övesek és a kisebbek. A tegnapi edzés mentalitását követvén a cél az volt, hogy a formagyakorlatokban jelenítsük meg a harcot, a lassú és a gyors mozdulatok közti különbséget, figyeljünk az összhangra, tömegmozgatásra.

A délutáni edzésen sajnos mi már nem tudtunk részt venni a nagy távolságok miatt, hisz haza kellett utaznunk, de véleményem szerint ezalatt a két edzés alatt is sokat tanultunk és gyakoroltunk. :) Köszönjük a lehetőséget!

Dávid Csaba

3. kyu