Egy igazán vicces, élményekben gazdag és nem utolsó sorban, nagyon sikeres hétvégén vagyunk túl. Sok tapasztalatot szereztünk, s több szempontból nagyon tanulságos volt az idei Magyar bajnokság.

A Full Contact Magyar Bajnokságon 3 versenyzővel képviselte magát a Shogun: Jónás Alexa a felnőtt női katában, Nagy Miklós a férfiak közt a 90 kg pluszban és jómagam a felnőtt férfi katában indultunk. Már pénteken délután elindultunk Budaörsre a mérlegelésre. Kisebb csúszással, de rendben megérkeztünk a stadionba, majd átvettük a rajtszámainkat.

Ezek után elfoglaltuk a szállást és jött az est fénypontja, a vacsora. Azaz csak jött volna, hisz az Istennek se akartunk találni egy áldott gyroszost. Végül egy török étteremben kötöttünk ki a Duna parton körülbelül fél óra keresgélés után. Mondhatom, nem volt könnyű eset, de végül mindannyian jóllaktunk.

Másnap a verseny reggel 8 órakor kezdődött. Először a formagyakorlatok kerültek bemutatásra a női és férfi kategóriákban párhuzamosan. Alexa és én is bejutottunk a nyolcad döntőbe és a hatodik helyet szereztük meg mindketten. Miki a nyolcba jutásért egy tapasztalt “öreg rókával”, Duschák Tamással kezdett. Sajnos Mikinek nem sikerült felülkerekednie, így ezen a versenyen csak tapasztalatot nyerhetett, de szerintem ez mindennél fontosabb.

Körülbelül 14:00-kor a hivatalos megnyitó is kezdetét vette, de előbb a bemutatókon volt a sor. A Shaolin kung fu válogatott bemutatózott, majd a honvédség is megmutatta tudását. Ezek után a versenyzők bevonulása, a díjátadások és egy sárkány tánc következett. A délután folyamán a döntők is elkezdődhettek végre. Számos szép küzdelmet láthattunk rengeteg meglepetéssel fűszerezve. Tényleg jó volt látni, ahogy annyi ember drukkolt az edzőtársainak, barátainak.

Visszafele megnéztük Gyöngyös városát is és persze a szokásos hamburgerezés sem maradhatott el. Véleményem szerint, egy nagyon jó hétvége van a hátunk mögött. Sok tapasztalatot nyertünk mindannyian és nagyon jól éreztük magunkat.

Osu!
Dávid Csaba

3. kyu