Október 19-én került megrendezésre Muzslán a Szlovák Open. Debrecenből fél hatkor indult a csapatunk Sensei vezetésével és miután felfedeztük az Északi-középhegység legszebb tájait meg is érkeztünk Muzsla városába.

Az ünnepélyes megnyitó után, melyet szlovákul, magyarul, majd angolul is hallhattunk, kezdetét vette a kata versenyszámok hada. Ami az igazán meglepő volt, hogy ennyi katást még soha életemben nem láttam. Szó szerint ellepték a gyerekek, tinédzserek, sőt, seniorok is a stadiont.

A magyar versenyszabályzattól eltérően itt nem csak a korosztály szerint alakítottak ki csoportokat, de az övszín is számított. Szerintem ez egy igazán jó ötlet volt, hisz azok, akik még nem karatéztak olyan régen, de szerették volna kipróbálni magukat formagyakorlatban, azoknak ez a verseny volt a Paradicsom. Junior katában Szűcs Peti barátunk és jómagam holtversenyben az első helyen végeztünk, bár valamiért a bírók arra döntöttek, hogy Peti a 2. én pedig az 1. helyen végezzek. Pedig tényleg jól mutatott volna egy szinkron első hely J Alexa a felnőttek között versengett és az előkelő 3. helyet foglalta el.

Küzdelemben a csapatból két felnőtt versenyzőnk is érintett volt, Enikő és Alexa. A lányok mindketten nagyon szép teljesítményt hoztak, végül pedig egymás ellen versengtek az aranyéremért. Alexa Sempai ezüstöt, Enikő pedig aranyérmet vihetett haza végül.

Osu!

Dávid Csaba,
3. kyu