2014. szeptember 20-án Cegléd adott otthont a Sysman Open elnevezésű, nyílt nemzetközi kyokushin karate versenynek, ami egyben válogató volt az ifjúsági, U22-es és felnőtt open versenyzőknek a litvániai Európa Bajnokságra.

A napot a kata versenyzők kezdték. Balázs Panni ifjúsági lány kategóriában a 3. helyet szerezte meg. Szűcs Péter és Dávid Csaba junior férfi kataban a dobogó első két fokára álhattak fel. Nekem az első felnőtt formagyakorlat versenyem volt ez. Hosszas felkészülés után, itt bizonyíthattam először a tatamin. Öten indultunk az U22-es női kategóriában. Egy román lánnyal, azonos pontszám miatt, együtt állhattam fel a dobogó 3. fokára, 2 olyan versenyző mögött, akik nemzetközi eredményekkel és tapasztalatokkal rendelkeznek.
A kata versenyt az ifjúsági küzdelmek követték. Protektorban és fejvédőben kellett küzdeniük a versenyzőknek. Tóth Zoltán az előkelő 2. helyet szerezte meg, és így kvalifikálta magát a litvániai ifjúsági EB-re. Dankó Lajos szintén ifi mezőnyben a 3., helyen végzett 4 küzdelem után. A junior nehézsúlyban Farkas Adrienn képviselte a Shogunt. 4 igazán kemény bunyója volt Adrinak, és sikerült egy régi riválisát is legyőznie. 4. helyezést szerzett.  A junior fiúknál Szűcs Petinek 2 küzdelme volt. A felkészülésnek és biztatásnak hála Peti nyakába a nap végén aranyérmet akasztottak, és megkapta a legtechnikásabb férfi versenyzőnek járó különdíjat is.
A Shogun Team ezen a versenyen 2 aranyéremmel, 2 ezüstéremmel, 3 bronzéremmel, egy különdíjjal, valamint rengeteg élménnyel és tapasztalattal lett gazdagabb.
Ezúton is gratulálunk Mindenkinek! :) Köszönjük Sempai Erdődi Mihálynak és csapatának a verseny megszervezését, a szurkolóknak pedig biztatást!
Hajrá Shogun! :)
Jónás Alexa 1.kyu
Osu!