Immáron XVII. alkalommal került megrendezésre a Vekeri-tavi edzőtábor, 7. alkalommal a Shogun SE szervezésében. Egy 5 napos táboron vagyunk túl, ahol napi 3 alkalommal edzhettünk a baráti klubokkal: Derecske Budo SE., Hajdúszoboszlói Kyokushin. Remek hangulatban telt a hét, ámbár az időjárás néha csúfosan túljárt rajtunk, volt, hogy szemerkélő esőben folytattuk edzőseinket a jósolt kánikula ellenére.

Hétfőn reggel 10 óráig lehetett beregisztrálni a táborba, és elfoglalni a 4 fős szállásokat. Körülbelül 65 fő tartózkodott a Campingben, és mintegy 25-30 fő vagy napokra vagy csak edzésekre csatlakoztak a csapathoz. A napi háromszori étkezést az elmúlt évhez hasonlóan a Mikepércsi Rózsás csárda biztosította. Tényleg mindig finomabbnál finomabb ételek kerültek a terítékre, úgyhogy mindenki meg volt elégedve nem csak a mennyiséggel, de a minőséggel is. Köszönjük Ica Néni! J

Az első edzés a Csaba Sensei tábornyitó beszédével, a szabályok elmondásával, és a 8 kiscsoport kialakításával kezdődött. Ezt követte a japán karatékák által minden edzésen használt ido geiko, hogy egy kicsit összerázódjon a csapat. Az edzések minden esetben csoportbontásban zajlottak életkor, a kyhon edzések során pedig övfokozat szerint. Minden csoport nagyjából minden edzés más- más mester keze alá került, ezzel is biztosítva azt, hogy a lehető legtöbb féle kihon szemlélettel és formagyakorlat értelmezéssel találkozhassunk.

A karate gyakorlásán kívül jelentős részt töltöttek ki a szabadidős programok, és előadások. A kisebbek Gyuri Sempai kíséretében körbesétálták a Vekerit a hétfő délelőtti edzés után, míg a nagyobbak pihenhettek, avagy a srácok esetében focizhattak egy kicsit. (Ha már nem tudtuk figyelemmel kísérni a Foci VB-t ). A keddi este 20:00-tól Jenei Béla természetfilozófus előadását hallgattuk meg „A Harc igazsága” címmel. Szó volt a Zennről, Sosai Oyama életéről, és nagyon sok érdekes és tanulságos dologról. Ezt követte a szerdai napon Dr. Szentpéteri Dia előadása, „Személyes higiénia, helyes száj- és fogápolás” címmel, a gyerekek nagy örömére.

Ez évben sem maradt el a csoportbajnokság. A 8 kiscsapat napról napra versengett egymással, nemcsak a verseny feladatoknál (aszfaltrajz, névválasztás, karate kvíz), de minden edzésen a sorokozónál is. Csütörtök este került megrendezésre a hagyományőrző Sayonara party, egy kisebb újítással. A csapatok összefogtak, és egy közös, körülbelül 15 perces előadást tartottak. Az ez évi csoportbajnokságot a 8. csapat, a Tengeri nyerte.

A pénteki napon elérkezett az idő, a gyerkőcök Kokyu, a felnőttek pedig Kyu vizsgát tettek. Tökéletes zárása volt ez a tábornak, a vizsgázók mind kitettek magukért, látszott, hogy szívvel készültek. A Shogun vándorserlegei is újgazdára találtak, ha csak fél évre is. A gyerek csoportból Varga Erik, a felnőttek közül pedig Csiszár Árpád kapta. Gratulálunk srácok, megérdemlitek!

Véleményem szerint egy remek tábort zártunk le ez évben is. Jó hangulatban telt a hét, mindenki keményen dolgozott, és szerintem sok új ismerettel gyarapíthattuk eddigi tudásunkat. Alig várom a következő évi tábort! Remélem, hogy legalább ennyi résztvevővel, és ugyanilyen jó hangulatban fog telni az is.

A következő héten néhányan Balatonföldvárra utazunk az SHSZ Nemzetközi Edzőtáborába. Ezúton is szeretnék sok sikert kívánni a vizsgázóknak!

Osu!
Dávid Csaba
4. kyu