Május 31-én került megrendezésre a II. Harcművészeti élménynap, melyen egyesületünk is részt vett. Az élménynap ismét Ónadi Imre és csapata szervezésében, a Dechatlon áruház közreműködésével, támogatásával került lebonyolításra. Az időjárás nem volt kegyes a jelenlévőkhöz: kellemetlen hűvös és rendkívűl szeles idő kerekedett aznap.

Délelőtt 10 órától kezdődtek a programok. A Judotól a Barantán át a Capoeiraig, a Defendotól a Kettlebellig volt itt minden, mi érdeklődésre tarthatott számot. Mindenki, a ”szakmai közönség” és az egyszerű érdeklődő is találhatott maga számára látványosságot, érdekességet. A bemutatók közti szünetekben a Campus rádiótól Ó Nagy Ferenc interjúkat készített. Megszólaltatta városunk ismert sportolóit, többek között Csősz Imrét, Tumbász Józsefet, Madarász Tamást is.

A Shogun Team bemutatójára 16 órakor ”főműsoridőben” került sor. A bemutató során egyik szempont volt, hogy jelenítsük meg az egyesületünkben folyó munkát, a hétköznapi Kyokushin edzések felépítését, jellegzetességeit. Ezért a három K, azaz a Kihon-Kata-Kumite elvét követve használtuk fel a rendelkezésre álló időt. Csak olyat mutattunk, amit szinte minden edzésen gyakorlunk, semmi extrát nem ”tanultunk be”. Az egyszerű, letisztult, de hatékony Kyokushin technikák megfelelő spirittel, kiaijal végrehajtva önmagukért beszéltek! Másik szempont volt a Shogun Sportegyesületet mint közösséget bemutatni, azaz megmutatni, hogy a legkisebbtől a legidősebbig mindenki része – fontos és hiányzó része közösségünknek.

Egyesületük egy olyan palettát kíván tartani tagjai elé, amelyben a biciklis kirándulástól a szakmai- és életvezetési szemináriumon keresztül az Európa-bajnokságig nagyon sokminden szerepel.

Mindenki maga dönt, hogy erről a palettáról mit és mennyit vesz el: az edzései célja lehet az általános közérzet- erő- állóképesség javítás, a ”wellness”, vagy tovább lép és vállalja a felkészülést egyes versenyekre, esetleg mélyebben be kíván tekinteni a Harcművészet mélységeibe. Mindenki megtalálhatja életkorának, ambíciójának megfelelő tréningeket, oktatókat. A szereplésünket törésgyakorlatok bemutatásával zártuk.

Szubjektív: Úgy érzem, hogy a fent vázolt két szempontot megfelelően meg tudtuk jeleníteni. Kellően egységesen, fegyelmezetten ügyesen dolgozott a csapat, mindenki ”odatette” magát. Tudomásom szerint mi voltunk a legnagyobb létszámú csapat! A szereplőkön túl szeretném kiemelni a segítők, és a szülők példaértékű hozzáállását. Megint igazi csapatként tudtuk megmutatni a Shogun Team. erejét!

Köszönjük Onadi Imrének és csapatának a meghívást és a szervezést a Dechatlonnak pedig a támogatást!

OSU!

Szabó Gy.