A Shogun Sportegyesület gyönki  csoportja március 2-án ünnepelte megalakulásának 5. évfordulóját. A születésnap remek alkalmat teremtett egy nagyszabású közös ünneplés megszervezésére. Vasárnap délutáni rendezvényre nem csak csoportunk tagjai, hanem a családtagok, hozzátartozók, támogatók, meghívott vendégek és érdeklődők is meghívást kaptak.

Szorgos és lelkes előkészületeket követően a Tolnai Lajos Gimnázium kultúrtermében egy remek ünnepi program került összeállításra, melyet egy bemutató edzéssel kezdtünk. A közel 100 fő ízelítőt kapott a karate egy kis szeletéből, ütés –rúgás technikák, kihon, kata, küzdelmi gyakorlatok. A látványt színesítette és a kyokushin erejét demonstrálta, egy felnőtt kumite és Csaba sensei törés bemutatója.

Az eltelt 5 évet  Szverle Árpád szedte csokorba. Kezdetektől –napjainkig minden fontosabb esemény megjelenítésre került egy nagyon jól sikerült prezentációban. Edzések, táborok, versenyek és elért eredményeinkről készített képek és videók összeállítását nézhették meg az érdeklődők.

Ezt követően jómagam szóban próbáltam összefoglalni a gyönki csoport eddigi történetét, valamint jelenlegi helyzetét és jövőbeli céljait. Kiemeltem akkor is – és szeretném most is megtenni – az összefogás és a támogatások fontosságát, melyek nélkül nem tartanánk itt. Példa értékű a szülők hozzáállása és támogatóink önzetlen segítsége, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni! Csaba sensei még értékelte csoportunk munkáját és beszélt a Shogun Sportegyesület felépítéséről, terveiről, feladatairól.

Következett az ünnepi gálaműsor, melyet Szilágyi Renáta karatékánk konferált fel. A színvonalas műsorban természetesen csoportunk tagjai is szerepeltek. Bozsó Bernalda szaxofonon játszott és legkisebb kartékánk Sebők Zsombor egy karatés verset szavalt el. A hangulatot, a csak gyönki anyukákból álló RETRO DANCE tánccsoport fellépése emelte, akik 3 műsorszámmal is készültek. KÖSZÖNJÜK!

Természetesen nincs születésnap étel, ital, sütemény és torta nélkül! Ünneplésünket a Művelődési Házban folytattuk ahol egy állófogadás várt bennünket és meghívott vendégeinket. A finom ételeket, süteményeket a szülők és „profi” mamák készítették. Az ízletes gyönki borokat Both Attila – borász kínálta. Igazi lakomával és remek hangulattal telt a délután, …az este !!!

És itt, a végén szeretném megemlíteni, hogy ezt a vasárnap délutáni ünnepi hangulatot megalapozta egy délelőtti szintfelmérő, melyen 7-en kyu és 5 –en kokyu övfokozati vizsgát sikerrel teljesítettek. OSU!

Köszönjük támogatóinknak!  Tolnai Lajos Gimnázium, Művelődési Ház, Kop- Ka Zrt., Gyönki Szőlész – Borász Klub, Tulipán Étterem, Eszti Cukrászda és a Szülőknek, „profi” Mamáknak !

Bakonyi Ferenc – Gyönk