Mint minden év végén, idén is nagy létszámban vizsgáztak a tanulók a 2013-as év zárásaként. A legkisebbektől a legbölcsebbekig lettek vizsgára jelölve a karatékák. Igen; jelölve, hisz a Shogun dojokban ez a megszokott, hisz mi ezt tartjuk helyesnek! Három napon át minden este sorakozott egy-egy csoport, hogy bemutathassa felkészültségét!

18.-án, szerdán a gyermekek tehettek vizsgát. Közülük is azok akik még a következő övfokazat 2.-3. szintjén tartanak még. Meghatározó volt a fegyelem, s a vizsga fogalma itt is értelmet nyert! Kellenek ezek a megmérettetések, hogy felmérjük a gyerekek aktuális tudását, erőnléti szintjét, s lássuk mentálisan is hogy alakulnak!

Az életkori sajátosságoknak megfelelően mértük fel a teljesítményüket, s ennek megfelelően is értékeltünk!

19.-én a következő övfokozati vizsgára jelölt gyerekek teljesíthették a tesztet. Itt már komolyabb erőnléti vizsgát kellett tenniük a nebulóknak, ill. a vizsga is intenzívebbre sikeredett.

Ez a csoport mutatta a legegységesebb képet, mely a jövőre nézve fontos visszaigazolás az edzőknek is. Itt több küzdelmi technikát és kombinációt is bemutattak a srácok, ill. a kata követelménye is magasabb volt!

20.-án a felnőtt csoport tagjainak érkezett el a vizsga napja. Most is több senior karatéka is vállalta a vizsgát, habár többen jelezték, hogy az ajánlás ellenére inkább még nyárig gyakorolnak a jobb teljesítmény érdekében! Önértékelésük és maximalizmusuk példamutató!

Az erőnléti, technikai vizsga után kemény küzdelmet vívtak a vizsgázók. Számos segítő is jelen volt, hogy még többet kihozhassanak magukból a tesztet teljesítők. Parázs csatákat láthattak az érdeklődők.

Sokan örülhettek a sikeres vizsgájuknak, s sokaknak motivációt jelent az elkövetkező időszakra nézve a vizsgája. Az edzők számára is egy fontos alkalom, hogy összességében és egyénre mérten is láthassák a tanulók szintjét, az oktatás irányvonalát, az előnyöket, a hiányokat stb. Meghatározó élmény mindenki számára az övvizsga, fokozattól függetlenül!

Mindenkinek gratulálunk a teljesítményéhez, s ne feledjétek; Többet, Jobban!!!

Osu!