November 2-án SHSZ Válogatott napon vettünk részt Martfűn. A válogatott nap célja a felkészülés volt az Open, az Ifi és az U22 Európa Bajnokságra. Egyesületünkből négy fő, Nagy Miklós, Szűcs Péter, Sári Enikő és Adorján Patrik került behívásra. (Sajnos Miki belázasodott, így nem tudott eljönni.) A tréningeket sensei Stefanovics József 4. danos mester a Válogatottunk szövetségi kapitánya vezette, segítője sempai Jarábik László 2. danos mester volt.

A délelőtti edzésen megjelent shihan Karmazin György, Szövetségünk elnöke, 5. danos mester is. Sensei Stefanovics külön köszöntötte az IKO Matsushima szervezet tagjait, megjelent versenyzőit. A sensei történelminek nevezte a pillanatot, hisz tudomása szerint a ”szakadást” követően két külön szervezet versenyzői még válogatott felkészülésen nem dolgoztak együtt! Reméljük, hogy a jövőben sikerül közeledni a különböző szervezeteknek egymás felé. A délelőtti tréning után finom ebédet költhettünk el a martfűi dojoban. Ezt követően a kellemes őszi időt kihasználva lementünk a Tisza partjára sétálni, beszélgetni.

Délután a küzdelemé volt a főszerep! Harcosaink kellően megállták a helyüket! Természetesen mindig van hová előrelépni, amit a hazafelé úton át is beszéltünk: ki, hogyan érezte, milyen volt az egyéni nyújtott teljesítmény, ki, hogyan tudta abszolválni a feladatokat, mi volt jó, és miben kell javulni. A látottakat, tanultakat pedig igyekszünk beépíteni a napi edzésmunkába… Köszönjük a válogatott vezetőségének a versenyzőink meghívását, a lehetőséget, a marfűieknek pedig a kedves vendéglátást!

OSU!

Szabó Gy.