Szeptember 6.-án  és 7.-én rendezték meg az SHSZ Szakmai Napokat Abonyban. A Shogunt Sensei Rácz Csaba, Sempai Szabó György, Jónás Alexa és Szabó Eszter képviselte. A szeminárium témája kata és kata bunkai volt. Pénteken a harcművészeti alapelvekkel foglalkoztunk, melyeket a kihon, majd a kata mozgásokban jelenítettünk meg. Gyakoroltunk a sokugi taikyoku ichi-t és a bo-kata ichi katakat. A gyerekeknek ezen a napon lehetőségük volt a hétszeres Európa-bajnokkal, Sensei Szabó Istvánnal edzeni. Ők is katakkal foglalkoztak.

A vacsorát követően Stefi Sensei előadást tartott a kyokushin kialakulásáról, az Oyama karatékról, a kihon és katak megjelenéséről a kyokushinban. Szombaton 2 edzésen vettünk részt. A délelőtti tréningen kata bunkai-okat gyakoroltunk párban a taikyoku sono ichi, pinan sono ni és go egy-egy mozdulataira. Délután átismételtük az előző 2 edzésen tanultakat.

Köszönjük Sensei Krupincza Jánosnak és a Power SE-nek a szervezést, Sensei Stefanovics Józsefnek pedig az edzéseket. Reméljük, hogy a jövőben is lesz hasonló szeminárium!

Osu!

Jónás Alexa
1.kyu