Augusztus 18 és 19-én a Debreceni Kilométerek Sportegyesület-Hajú Rendészeti Sportegyesület közös rendezésében –immáron második alkalommal– kétnapos futókarneválon mozoghattunk. A versenyeknek, mint tavaly is, az Erdőspusztai Arborétum adott otthont. Gyönyörű környezet, és mindkét napon remek jó idő várta a kilátogatókat. Vasárnap az ”Őrült futás” került lebonyolításra, hétfőn pedig a ”Terep félmaraton”.

Őrült futás: A verseny előtt Wing-Tsun kung-fu, és Ju-Jitsu bemutatót láthatott a közönség, majd a Vezér-fitness jóvoltából közös melegítésen esett át a csapat. A versenyt a debreceni Rendőrkapitány és a NAV Észak-Alföldi Regionális Főigazgatója nyitotta meg. A futóknak kb. 8,5 km-es távot és 30 különféle akadályt kellett leküzdeniük. A versenyzők futottak sárban, homokban, patakmederben, úsztak tóban, kúsztak szögesdrót alatt, megmásztak használt gumiabroncsból emelt ”hegyet”, egyensúlyoztak farönkökön, bekukkantottak a ”pokol kapuján”, leküzdöttek 100 méteres szintkülönbséget, vergődtek a ”pók hálójában”, átkeltek vizesárkon, kúsztak csőben, másztak létrán, dagonyáztak ”vízi alagútban”

… A célban mindenki nagy örömmel és fülig sárosan, a legkevésbé sem szalonképesen fogadta a gratulációkat, a nyakába akasztott egyedi kialakítású érmet, a frissítőt és a görögdinnyét! Egyesületünket futóként Szabó György és Szentpéteri Diána képviselte. A HRSE szervezőcsapatát Fene Veronika erősítette. Dia, ahogyan tavaly is, a nők között ismét az első helyen végzett!!


Terep félmaraton: A DKM-HRSE szervezői másnapra eltávolították az akadályokat, és a tegnapi versenypályán kissé módosítva jelölték ki a terep félmaraton útvonalát. A Vezér-fitness ismét gondoskodott a futók megfelelő bemelegítéséről. Most akadályok ugyan nem voltak, de a nagy meleg, és a néhány helyen bokán felül érő homok, valamint a 100 méteres szintkülönbség igencsak próbára tette a versenyzők kitartását. Szerencsére volt frissítésre is lehetőség. A kiírás szerint háromféle távot lehetett választani: ”minimaraton” 5,27 km (1 kör a pályán), ”negyedmaraton” 10,54 km (2 kör a pályán)

”félmaraton” 21,09 km (4 kör a pályán) Mivel többen futottak GPS-szel, elmondásuk szerint valójában kissé hosszabbra sikerült kijelölni a pályát; a GPS szerint, aki a félmaratont teljesítette az 23 km körül futott…J

Egyesületünket futóként Ludasi Krisztián (minimaraton) Rácz Csaba (negyedmaraton) és Szentpéteri Diána (félmaraton) képviselte. Dia a női kategóriában a tegnapi győzelem után, ezen a versenyen is első tudott lenni!! Gratulálunk az egyesületünkből induló futóknak! Külön gratuláció Diának, aki mindkét versenyt remek teljesítménnyel megnyerte!

Köszönjük a DKM-HRSE tagjainak a magas színvonalú és zökkenőmentes szervezést, a szép érmeket! Reméljük, hogy jövőre ismét találkozhatunk az arborétumban a III. Debreceni futókarneválon!

OSU!
Szabó Gy.