A Friss oxigén Alapítvány keretein belül Áts László – Cseke István szervezőpáros által életre hívott versenysorozat az elmúlt évek alatt komoly (tömeg) sporteseménnyé nőtte ki magát, amely méltán kedvelt a profi és amatőr futók körében egyaránt. Igazi családi sportesemény ez, hiszen természetvédelmi területen, ”friss oxigénben” gazdag környezetben kicsi, nagy, fiatal és idősebb megtalálhatja a számára ideális távot, futhat, mozoghat. És nem mellékesen nevezési díj sincs! Külön öröm számunkra, hogy egyesületünkből is egyre több karatéka indul ezeken a versenyeken!

Március 8 -án délután ünnepélyes keretek közt a Kossuth utcai Pódiumteremben került sor a 2012/2013 évi Oxigén kupa erdei futóversenysorozat zárására, különféle díjak, elismerések átadására és eredményhirdetésre. Az eseményt a versenysorozat fővédnöke Balczó András, a nemzet sportolója nyitotta meg. Közvetlen, egyszerű szavaiból a sport, a futás iránti elhivatottsága csendült ki. Kiemelte hogy a futás hozzásegít a belső béke, a harmónia megtalálásához. Egy közösséget pedig összekovácsol az egymás iránti tisztelet és szeretet. Hitelessége példa lehet mindannyiunk számára! Emelte az est fényét az Ady Gimnázium tanulóinak verselése, éneklése. Hozzászólásában Aradi János méltatta azt a kezdeményezést, hogy az alapítvány összehozza egy-egy közös futásra, találkozóra a régebbi idők bajnokait, csúcstartóit, futólegendáit. Hiszen: ”Az elődök dicsősége fény az utódok számára.” Sallustius. Majd egy zongoradarabot hallgathattunk meg. Ezután került sor az eredményhirdetésre és a kupák érmek átadására.Egyesületünkből Szentpéteri Diána volt a legeredményesebb. A női 10 kilométeres távon Dia a hat versenyalkalomból ötször tudott rajthoz állni, az ötből háromszor első, kétszer második helyen végzett, így összesítésben megnyerte a versenysorozatot! Gratulálunk Dia!

A Shogun SE. nevében köszönjük a támogatók önzetlen segítségét, a szervezők elhivatottságát és lelkesedését. Munkájukhoz további jó egészséget és sok sikert kívánunk!

Hajrá futás! Hajrá Shogun!