2013. február 16-án a sátoraljaújhelyi Kyokushin Karate SE szervezésében megrendezésre került a VIII. Zemplén Kupa országos karate verseny. 277-en neveztek és 245-en el is indultak a küzdelem vagy a formagyakorlat (kata) Kategóriákban. A kupa színvonalát növelte, hogy két külföldi csapat is érkezett a versenyre, az egyik Szerbiából a másik pedig Horvátországból.A SHOGUNT 12 versenyző képviselte. A gyerekek knock down szabályrendszere miatt inkább a nagyobb korosztályból neveztünk versenyzőket.

A gyerek kataban Szilágyi Áron, mikepércsi versenyzőnk magabiztosan versenyezve nyert arany érmet.

Az ifi kategóriában Dávid Csaba, végre megmutatta mire képes, s szintén aranyérmes lett. Szűcs Peti rengeteget fejlődött az utóbbi időben, s a 2. helyet szerezte meg. Tóth Zolcsi ezen a napon nem azt nyújtotta amit igazán tud, de várjuk tőle ezt a teljesítményt! 4. helyen zárt!

A gyerek küzdelmekben Farkas Bálintka és Szabó Evelin a későbbi győztesektől szenvedtek vereséget. A technikai hibákat értékeltük.

Az ifi küzdelmekben Adorján Patrik szintén a későbbi győztessel kezdett, s az első ifi versenyén “csak” gyakorolni tudott.

Szűcs Péter 4 küzdelem után, egy 135 kg-os versenyzőt is legyőzve szerezte meg az ezüst érmet!

A felnőtt C kategóriában meghatározó teljesítményt nyújtottak a középsúlyú versenyzőink! A 9 indulóból Bokor Róbert a 3. helyet szerezte meg, míg Kostyál Viktor és Nagy Dávid a nap addigi legjobb mérkőzését produkálva döntőztek. Meghatározó momentum volt!

Kovács Imre betegségből éppen kilépve a C nehézsúlyban lett 3. helyezett.

Nagy Miklós a B nehézsúlyban magabiztosan menetelt előre, s a döntőben a korábbi Junior válogatott Szudi Ferenccel döntőzött, s lett ezüst érmes!

Az ifi és felnőtt 2. 3. osztályban komoly technikai előrelépést tapasztaltunk versenyzőinken! Kiemelkedően teljesített Szűcs Péter, Dávid Csaba, Kostyál Viktor és Nagy Dávid aznap.

Köszönjük a mikepércsi önkormányzatnak, s az Andezit Wolf Kft.-nek a támogatásukat, valamint minden kedves hozzátartozónak, hogy a csapat részeként élték meg ezt a napot velünk!