December 3-án ismét Gyönkre utazott a Shogun Team debreceni csapatából Sensei Csaba, Nagy Miklós és én. A déli indulást követően egyből a dojóba mentünk, ahol 18 órakor elkezdtük a délutáni tréninget. Az edzést közös bemelegítéssel kezdtük, majd több csoportban folytattuk a munkát.Szarka Dávid a hétvégi Mikulás-kupára készült Mikinek a segítségével. Főként az oldalmozgással, különféle küzdőtechnikákkal foglalkoztak, a küzdőtáv változtatás és a távolság áthidalás mellett. A gyönki csapat vezetője, Bakony Ferenc az övfokozatának megfelelő katakat gyakorolta és tanulta az én segítségemmel, majd később még csatlakoztak hozzánk, és így folytattuk a munkát.

Az alap formagyakorlatoktól eljutottunk a pinan sono san katáig. Csaba sensei a többiekkel kihon mozgást gyakoroltatott, melybe a az SHSZ szakmai módszereit igyekeztek megvalósítani.

Az edzés után elfoglaltuk a szállásunkat, megvacsoráztunk és egy kis csapatépítés következett, amihez a gyönki csoport pár tagja is csatlakozott.

Másnap délelőtt és délután a pihenésé volt a fő szerep. A második edzést, ami egyben vizsga is volt 16 órakor kezdtük. 2 csoportban fogtunk hozzá az aznapi munkához. Azok a karatékák akik nem vizsgáztak Miki vezetésével bemelegítettek, majd a küzdőtechnikákat gyakorolták. Később 10 váltott ellenfeles küzdelem következett, ahol az előzőleg gyakorolt technikákat kellett alkalmazni.

Ezzel párhuzamosan Sensei Csaba kyu övvizsgát vezetett. Az edzés végén a vizsgaküzdelmek következtek. 2, 3 és 7 küzdelmet kellett a vizsgázóknak teljesíteni. Sikerrel vették az akadályokat, így mindenki megszerezte a következő övfokozatot. Ezúton szeretnék még egyszer gratulálni mindenkinek!

A mikulás közeledtével Sensei Csaba kedveskedett a gyönki gyerekeknek egy kis csoki mikulással, amit edzés után szinte mindenki azonnal megevett.

A tréninget követően este indultunk vissza Debrecenbe.

Ismét nagy öröm volt számomra, hogy elmehettem Gyönkre, és ezzel a lelkes csapattal edzhettem együtt, és segíthettem nekik. Remélem, még többször is fogok velük találkozni! J

Osu!

Jónás Alexa
1. kyu