November 04.-én a a debreceni Tóth Árpád gimnáziumban edzettünk, ahol is a Shinkyokushin Harcművész Szövetség soron következő szemináriumán vettünk részt. Az edzéseket Shihan Karmazin György 5. danos mester, az MKKSZ és a SHSZ elnöke vezényelte számunkra. Bő 30 fővel vettünk részt a rendezvényen, mely mindenki számára jó hangulatban telt, ugyanakkor számos megerősítést kaptunk eddigi munkánkra vonatkozólag. 12 klub 110 karatékája jelentkezett, hogy együtt gyakoroljon ezen a napon.Shihan a jóga rendszerére épülő nyújtó gyakorlatsorral indította mindkét edzést. Ezt követően a lovagló állással (kiba dachi) foglalkoztunk délelőtt. Az állásból történő helyes kivitelezésű haladást gyakoroltuk társ segítségével.

Ebéd után Zabari János ultramaraton futó, az idei Bécs-Budapest szupermaraton győztese volt a vendég, aki személyes tapasztalatain keresztül beszélt a kitartás, a szorgalom, az akarat stb. világáról. Egy rendkívül szimpatikus és értékes embert ismerhettünk meg a beszélgetés alatt.

Délután a bemelegítő részt követően a kihonban végrehajtott egyenes ütéssel foglalkoztunk. Itt is végig társ segítségével gyakoroltunk, s így folyamatos volt a visszaigazolás a mozdulatok után. A megfelelő kinetika és hatékonyság volt a gyakorlásunk célja, mely abszolút az izomerőtől független mozgást helyezte előtérbe úgy, hogy a hatékonyságot és az energiatakarékosságot növeltük.

Köszönjük a lehetőséget!

Osu!