Október 22.-én Gyönkre utaztunk, hogy az ottani csoport tagjaival, s a paksi csapat egy részével együtt dolgozhassunk. Sensei Csaba, Jónás Alexa, Nagy Miklós és Szűcs Péter alkotta a Kelet Magyarországi különítményt. Reggel indultunk, s dél magasságában a Tolna megyei kis városba érkeztünk. Elfoglaltuk a szállásunkat, majd megebédeltünk, s pihentünk egy kicsit.Délután a gyönki dojóban várt a csapat egy része (sokan nem voltak itthon az ünnepek miatt) illetve Paksról is átjött Sensei Krasznai a tanítványai egy részével.

Edzésünkön először közösen végeztük el a bemelegítő és alap gyakorlatokat, majd két csoportban folytattuk a munkát. A nagyobbak alap kihon elemeket, s kyu vizsgaanyagot gyakoroltak, míg a gyerekek Nagy Miklós irányításával hasonló szisztémában dolgoztak. Ezt követően mindkét csoport a küzdőtechnikákat gyakoroltak. A felnőttek a védekezést és a helyes technikai kivitelezést gyakorolták a harcművészeti alapoknak megfelelően Sensei Csaba irányításával, míg a gyerekek Mikivel a kontra támadásokat vették át testpajzsban.

Az edzés végén váltott ellenfeles küzdelmekben gyakoroltuk az átvett technikákat.

A tréning után egy korrekt szarvas pörkölttel pótoltuk az elvesztett kalóriákat.

Este egy kis csapatépítés következett, mely során jókat beszélgettünk a karatéról, s a harcművészetekről.

Másnap 10.00-től 13.00-ig edzettünk, ahol a vizsgaanyag kapott nagy hangsúlyt. Minden technikai elemet, katat átvettünk, s a tengely, a szinkron, hajtás, pozíció, test egység, fókusz stb, fogalmak újra lettek értelmezve a gyakorlás során!

Az ebédet, követően délután indultunk haza Debrecenbe.

Kevesebb létszámmal dolgoztunk a megszokottnál, de annál tartalmasabb munkát tudtunk végezni. A gyönki mag jelen volt, s nagy öröm számunkra, hogy a vizsgára készülő paksi csapat is részt vett az egyik edzésen! Ezek a találkozások mindig új motivációt adnak a gyönki csapat számára, a mostani edzéseken tanultak pedig újabb megoldandó feladatokat és előrelépést jelenthetnek a tanítványoknak!

Osu!