A Shogun Team, ezen a nyáron – a Vekeri tábort követően -  második edzőtáborát tartotta a dunántúli kisvárosban, Gyönkön. Településünk,  augusztus első hetében,  idén harmadik alkalommal adott otthont a kyokushin karate edzőtábornak.

Kis létszámú helyi csoportunk tagjai Debrecen,  Paks és Siklósról  érkező karatékákkal  dolgozott keményen szerdától – vasárnapig. Ebbe a pár napba sikerült beleszorítani  napi több edzést, övvizsgát és  szabadidős programokat is. És bocsánat, hogy beszámolóm elején már a végével kezdem, de az élmények miatt még most is ott tartok, hogy azt sajnálom:  ez a táborunk is véget ért!

Mestereinknek köszönhetően remek edzésekben volt részünk. Sensei Rácz Csaba irányításával az SHSZ-en belül tapasztalható magas szintű elvárásoknak megfelelően dolgoztunk.  Azonos elvek alapján edzhettünk sensei Krasznai Tamás, senpai Szabó György és első alkalommal hozzánk látogató senpai Pápai István mesterekkel is.

Napi három alkalommal fejlesztettük magunkat. Reggel hattól az állóképesség, délelőtt kihon és káta, délután a harcművészeti technikák és mozgások, valamint szermunka kapott főszerepet. Mindemellett folyamatosan készültünk a szombati megmérettetésre is.

14 fő jelentkezett övvizsgára, hogy számot adjon tudásáról. 10 kyu-tól, egészen 4 kyu-ig volt vizsgázó. Hosszú, kemény szintfelmérést, mindenki sikerrel abszolválta. Így megérdemelten, büszkén viselheti mindenki következő övfokozatát.

Táborunk ideje alatt, a résztvevők számára kellemes kikapcsolódási lehetőséget is megpróbáltunk biztosítani. Csütörtöki edzések közötti időben, az érdeklődőket a helyi Művelődési Ház látta vendégül, ahol az origamival ismerkedtek.  Péntek délután a gyerekek és szülők, a nagyon szépen átépített Tamási Fürdőben pihenték ki  fáradalmaikat. Ez idő alatt a felnőtt karatékák, a helyi csoportunk támogatóival egy bortúrán vettek részt, amelynek végállomásán egy közös vacsorára is sor került. Szombat estére közös sayonara patrival készültünk.

Vasárnapi utolsó edzésünket követően még egy kicsit ünnepeltünk. Mestereinktől minden résztvevő, a karate táborunk teljesítéséről emléklapot vehetett át. A Gyönkön 3 éve megalakult Super Senior Team is egy új tagot avatott, Incze László személyében. És nem utolsó sorban sensei Csaba,  a  Shogun Vándorserleg átadásával értékelte Ádám fiam eddigi sikereit,eredményeit.

Igen, idén is remek táborunk volt! A folytatásban is biztosak vagyunk. De mindez nem jöhetett volna létre a példaértékű, önzetlen segítségnyújtások nélkül. Melyet ezúton is szeretnék megköszönni minden segítőnek, támogatónak és a lelkes szülőknek, hogy ismételten hozzájárultak sikeres táborunk megvalósulásához.

Osu! Köszönöm! Bakonyi Ferenc – 6.kyu

Fotók:
Farkasné Mercs Andrea és Baksa László
További fotók ITT láthatóak!