Múlt hét végén Szentesre utaztunk, ahol az Össz Kyokushin Karate utánpótlás kumite, U20 kumite és felnőtt kata világkupán versenyeztünk, melyet a Shihan Brezovai Sándor, a Honkyokushin szervezet vezetője hozott tető alá. 13 világszervezetből, 16 ország 450 versenyzője nevezett a nem mindennapi kupákkal díjazott versenyre.Első nap a regisztrációval, a rajtszámok felvarrásával, ill. egy kis családlátogatással telt. Másnap már mozgalmasabb napunk volt. Felvonult valamennyi versenyző a belvárosban, s később az Oyama emlékparkban tette tiszteletét mindenki a 18 éve elhunyt stílusalapító emléke előtt.

A versenyen 3 versenyzőnk szerepelt; Szilágyi Áron és Adorján Patrik, Mikepércsről, Somi Miklós pedig Debrecenből indult a világkupán.

Áron első ellenfele egy szentesi kisfiú volt akivel két szoros menetet harcolt. A totál x, parázs csata végén a bírók 2-1 arányban a szentesi legényt juttatták tovább.

Miki, első román ellenfelét nagy fölénnyel győzte le, s így a másnapi elődöntőkre készülhetett.

Patrik, Magyar fiúval küzdött, s a harmadik, extra menetben hozták ki a bírók győztesként. Jó szájízzel tértünk vissza a kollégiumba, hisz 2 versenyzőnk is elődöntőben volt.

Másnap már délelőtt elindultak a selejtezők. Volt egy nem túl hosszú megnyitó ceremónia, s folytatódtak a küzdelmek.

Egy küzdőtéren, mely kiemelt volt, ment le a vasárnapi program.

Mikike következő, Svéd ellenfelét szintén nagyon magabiztosan győzte le. Tartottunk ettől a kis legénytől, mert nagyon ügyesen rúgta a combot, de végül a saját fegyverével győztük le a Skandináv ellenfelet. (A Svéd csapat egyébként nagyon jól szerepelt a versenyen)

Patrik, Ukrán ellenféllel küzdött a következő körben, aki nagyon ügyesen rúgott fejre. 1 wasarival sajnos elment a menet. A Banzaios ellenfél szintén a fejrúgásokkal operált. Verhető ellenfél volt, de a kake gerikkel awazate ippont ért el. Patrik a 3. helyen végzett.

A döntőket show jelleggel bonyolították le. Pár mondatot beolvastak a döntősök bevonulásakor, mely sokat számított a versenyzőknek. Miki, Ukrán sráccal döntőzött. Korához képes (2002 születésű) rendkívül érett mozgással bírt. Sajnos a menet első felében fejrúgásokkal győzött. Mikike a 2. helyen zárt.

Következett az eredményhirdetés, ahol megkapták a helyezettek a várva várt serlegeket. Igaz 22 óra volt a befejezéskor, de a kupák, s a 2.5 napos élmények kárpótoltak bennünket, hisz 01.00-kor értünk haza.

Köszönjük a lehetőséget, hogy részese lehettünk a versenynek, a gyerekeknek nagy élményt jelentett!

Köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak, hogy segítették versenyzőink sikeres szereplését!!
-Sweet Line 98 Kft.
-Szabó László Úr
-Mikepércs Önkormányzata

Osu!