Elérkezett az a verseny, amikor a Shogun Team mindhárom dojójából indult versenyző egy időben. A diákolimpia elődöntőkben mutatott teljesítmény biztató volt a döntő előtt. Az ezt követő időszakban céltudatosan készült a csapat nagy része a döntőre, s ők az elvártnak megfelelően szerepeltek. De mint tudjuk munka nélkül nincs fejlődés…

A szokásoknak megfelelőn Szeghalmon rendezték a versenyt idén is Kovács Lajos sensei és csapata szervezésében. A döntőn 55 klub 425 versenyzője indult mely önmagában egy meghatározó adat! A gyönki csapat már péntek este megérkezett Szeghalomra, s a terem berendezésében is segítettek.

A csapat nagy része 14.-én reggel érkezett. Korán indultunk kapkodás nélkül, s elsőként tudtuk le az orvosi vizsgálatot. Sok szülő és hozzátartozó kísérte el a versenyzőket, mely remek alap hangulatot adott.

A katások közül Szilágyi Áron megnyerte a gyerek I. katát, Bakonyi Ádám pedig 3. helyezett lett. Somi Miki sajnos az első körben búcsúzott. Mindhárman gyengébb teljesítményt mutattak az elődöntőkhöz képest. Ez a túlzott izgulásnak és az edzések hiányának tudható be.

A lányoknál Szabó Evelin katázott, s nála megfigyelhető a technikai fejlődés. Ez most még kevés volt az éremszerzéshez.

A gyerek II.-es fiúknál Farkas Bálintka és Nagy Máté az első körben búcsúzott. A technikapontosságon rengeteget kell dolgozni. Maglóczki Geri a 8 között végzett, erőteljesebb technikákkal dolgozott mint korábban. Szépen fejlődik.

A serdülő lány katában Balázs Panni a legjobb 8 között végzett 2. versenyén. Rengeteget fejlődött. Nyugodtabb, pontosabb , mint H.szoboszlón. a későbbi győztes ejtette ki 2-1 arányban.

Ifi katásaink közül Szűcs Peti lépett egyedül tatamira. A későbbi győztessel kezdett, s maradt alul, de az idén tanult katák szépen kezdenek letisztulni, reméljük hamarosan a dobogóra is felléphet.

Utánpótlás korosztályunk számára fontosnak tartjuk a katák gyakorlását, elsődlegesen a mozgáskoordináció fejlesztés szempontjából.

A küzdelmekben meghatározó teljesítményt nyújtott Bakonyi Ádám, gyönki versenyző, aki a gyerek I. kategória +37-ekg-os súlycsoportját megnyerte. Igaz, Pápán dinamikusabban küzdött, de elsődlegesen a versenyrutin megszerzése most a cél, hisz ez volt a 2. versenye.

Pénzes Sanyika sajnos nem tudta megmutatni azt amit az edzéseken láttunk a döntő előtt tőle. Szépen fejlődik, de a rutintalanság még meghatározta aznapi teljesítményét. Somi Mikike kevés edzéssel készült a döntőre, s sajnos ez a küzdelmében is meglátszott. Sokkal több van benne!

A gyerek II. kategóriában Farkas Bálint egy fejjel magasabb ellenféllel küzdött. Nem jutott tovább ellenfelén, de a figyelem a küzdelem közben egyértelműen előrelépésnek számít.

A serdülőink mindketten a későbbi győztessel kezdtek. Tóth Zolcsi keveset készült a versenyre, s e mellett a kontra küzdelem, melyet bemutatott, kevés volt az Abonyi ellenféllel szemben. Mészáros Norbi pedig sajnos a pontatlansága miatt nem tudott előrelépni. Rengeteget kell ezeken dolgoznunk, persze ehhez az edző folyamatos figyelmeztetése, javítása nem elég, a tanítványnak is akarni kell változtatni.

Szűcs Petink az ifik között egy alap igazsággal szembesült ezen a napon. “soha ne nézd le az ellenfeled” egyértelműen verhető ellenfél, csak erővel győzte le Petit, aki mindenbe beleállt ahogy azt nem lenne szabad. Tovább jutott a “cicafiú”

Sitku Roland volt a másik pozitív élmény Balázs Panni után ezen a napon. A rutinosnak számító Mike Miklós Gergellyel küzdött 2 menetet. Az elsőben totál x-et hozott a mi kezdő versenyzőnk, s a 2. menet végén kapott wasarival kapott csak ki. Roland megtanult harcolni aznap!

Szarka Dávid a -75 kg-os Junior mezőnyben egy rutinos sráccal küzdött. Nagyon érezhető még Dávidon a versenyhiány. A küzdelem második felében kezdte felvenni a ritmust, de a wasari nem engedte, hogy a második menetben ezt folytatni tudja.

Két bajnoki címmel térhettünk haza aznap, s még két versenyző meghatározót nyújtott a Diákolimpia döntőn. De a legfontosabb tanulság egyértelműen, hogy munka nélkül nincs eredmény és fejlődés. Nem szabad edzéseket kihagyni, kifogásokat keresni, mert aki kimarad az lemarad!

Osu!