Dec. 17.-én, az évzáró bankettünk napján egy nagyon fontos szeminárium zajlott nyíregyházán, ahová Szilágyi István Mester invitált bennünket. Egyesületünket Sempai Szabó György képviselte. Shigeru Uemura Mester a saját tapasztalatait próbálja átadni a szeminárimok során. Munkásságának összefoglalása a KAMUHI, amely nem egy új harcművészeti stílus, hanem egy olyan rendszer, ami redszerezi a modern tudomány alapelveit és a keleti küzdőrendszerek eredményes gyakorlatát. Nem törekszik arra, hogy valaki feladja az eddig gyakorolt stílusát, inkább azt tanácsolja, hogy az általa nyújtott tudást, információt építsük be a rendszerbe.

Tanumányozni kell a különböző stílusokat, el kell sajátítani a használható mozgásanyagot és mindenkinek saját magának kell megalkotni a számára leghatékonyabb “stílust”. Ez a stílus nem a hagyományos értelemben vett stílus (kyokushin, shotokan,  thai-box, ökölvívás, judo, ju-jutsu, stb..), hanem az adott küzdelemben a győzelmet (régen a túlélést) jelentő módszer.

Az anyag, amit gyakoroltak (a gravitáció és a testsúly alkalmazása a küzdelembem, a HARA és a KI), már ráépült a tavaszi szeminárium, illetve a táborok és képzések (Szilágyi István Mester és Shihan Bencze Antal) gyakorlataira.