Október 08.-án immár a hagyományosnak mondható őszi versenyünkre, a X. J&S Speed Kupára utaztunk Tarjánba. A lelkes és remek versenyrendező Szabó Kornél és csapata várt minket a nem éppen közeli városban. Ezen a napon 6 versenyzőnk lépett tatamira kumite és kata versenyszámokban.

A mérlegelés és az orvosi most meglepően gördülékenyen zajlott le, s ezt követően jöttek a katásaink. Serdülő fiú katában, a 14 fős mezőnyben, Tóth Zoli és Szűcs Peti külön ágon haladtak, s remek teljesítményt mutatva végig, a döntőben találkoztak. Itt a rutinosabb versenyzőnk bizonyult jobbnak, így Zolcsi arany, Peti ezüst éremmel zárt. Mindketten kiemelkedő teljesítményt nyújtottak ezen a versenyen!

Mészáros Norbink a Gyerek II. csoportban katázott, s sajnos az első körben búcsúzott. Norbi az utóbbi időben hatalmasat nőtt, s ez a mozgáskoordinációjára erősen rányomta bélyegét.

A katák után a hivatalos megnyitóval folytatódott a program, ahol mindig meghatározó látványt nyújt a nagy számú (ebben az esetben 300 fő) utánpótlás mezőny. Őket a felnőtt katások egészítették ki.

A gyerek kumite következett, melyben Farkas Bálintunk kezdett. Ebben a küzdelemben kb. a második fejrúgásnál kezdett ébredezni harcosunk. A kis padavan igyekezett ugyan fordítani az eredményen, de a lendületesen támadó ellenfelet nem tudta legyőzni.

Pataki Viktorka első küzdelmét szépen abszolválta, végig figyelve az edzői utasításokra. A dobogóra kerülésért folytatott küzdelemben sajnos nem tudott nyerni, de mindkét ellenfele ellen értékes pontokat hozott, egyre otthonosabban mozog a tatamin.

Mészáros Norbi már egy kategóriával feljebb a gyerek 2. kategóriában küzdött. Ellenfele egy nagyon fegyelmezett, s remek ritmusérzékű kis harcos volt. Norbi meglepően jó kontrákkal szerezte a pontjait. Az ellenfél is igyekezett válaszolni, s a menet végén 1 ponttal 6-5-re nyert, s jutott tovább. Ennek ellenére Norbink teljesítményével elégedettek vagyunk, hisz 1 éve edz nálunk és hatalmas fejlődést mutatott.

Serdülőink közül Tóth Zolcsi kezdett. A későbbi 2. helyezett jászberényi sráccal küzdött. Zolika igyekezett betartani az edzői utasításokat, de sokat kell még fejlődni a lábmunka terén. Önképe reális, s ez biztató a jövőre nézve.

Szűcs Peti a 74 kg-os mezőnyben küzdött, ahol az első meccsét magabiztosan hozta. A vegyes rendszerű versenyben körmérkőzések következtek, ahol a 2 rutinosabb ellenfél nyert Petivel szemben. A dobogó 3. fokán zárta a versenyt. Az egyik legnagyobb fejlődés nála látható, s az eddig elvégzett munka az ifi korcsoportban bontakozhat ki igazán 2012-ben.

Farkas Adrienn a serdülő női nehézsúlyban küzdött, ahol az első körben jelentős pontkülönbséggel nyert. A 2. ellenfél talált egy rést Adrienn védelmén, s ott gyűjtögette a pontjait. Nem hiszem, hogy magasabban képzett volt a lány, de ezzel a megoldással nyert. Tény a védekezésen dolgoznunk kell még. A legnagyobb fejlődés fejben, ennek ellenére Adriennél látható. Ezt a versenyt a 3. helyen zárta a 10-es mezőnyből.

A versenyzők viszonylag egységes képet mutattak, és megfelelő motiváltsággal küzdöttek. Ez az utánpótlás ob. előtt mindenképpen biztató lehet.

A szülők segítségét, hozzáállását szurkolását külön köszönjük ezen a versenyen, mert sokat dobott az egész csapaton!!!

Legalább ilyen köszönet jár Nagy Mikinek is, aki segédedzőként fontos szerepet töltött be Tarjánban!