Október 01.-én a Magyarországi IKO Szövetség versenyén jártunk. A szegedi Tadashii dojó, vezetőjének; Sensei Kószó Ildikó meghívására érkeztünk Kiskunmajsára, a II. Tadashii Kupára. Szimpatikus szervezés, kellemes környezet és jó hangulat jellemezte a versenyt.

A knock down rendszerű küzdelmekben először Farkas Bálintka kezdett a gyerekek között. Nem jellemző, hogy gyerekeket nevezünk ebben a szabályrendszerben, de Bálintunk szeret “comboskodni” ezért indítottuk el. A későbbi győztessel kezdett harcosunk. A parázs csatában egy fejrúgás is becsúszott, s ezért Bálint helyezetlenül zárt  a 16 fős mezőnyben.

Serdülőink közül Farkas Adrienn a nehézsúlyban küzdött. 5 en indultak a csoportban ezért körmérkőzések folytak. Több esetben megfelelő tempókat és kontra támadásokat láthattunk Adrienntől, mely a fejlődését nézve fontos előrelépés. A későbbi győztest is legyőzte a küzdelmük során. Ám a pontokat összesítve Adrienn a 3. helyen zárta a versenyt.

Szűcs Peti szintén a nehézsúlyban küzdött. 2 ellenfelét wasarival és ipponnal verte, majd a döntőben kissé dekoncentráltan küzdött, s alulmaradt. a versenyt a 2. helyen zárta úgy, hogy remek dinamikával harcolt végig.

A felnőttek B kategóriás küzdelmeinek 70 kg-os kategóriájában 3 Shinkyokushinos küzdő lépett tatamira. Kardos Csabink a volt klubtárssal Oláh Gerivel kezdett, s a bírók a menet végén Gerit látták jobbnak. Tátrai Ádámmal szemben is megfelelően helyt állt Csabi, de itt is a rutin győzedelmeskedett, így Csabesz a 3. maradt.

Kostyál Viktorék a felnőtt C -80 kg-ban 5-en indultak. Kissé álmosan kezdett Viktor, s a már korábban legyőzött ceglédi ellenfél most győzött Viktorral szemben. Mivel ebben a szabályrendszerben a fejvédő ellenére engedélyezték a fej KO-t, taktikát változtattunk, s Viktor ezt remekül megoldva két következő ellenfelét bődületes Ko-val terítette le. Rengeteg még a tenni valónk, a kéz és a lábmunka összehangolásában, de Viktor megérdemelten lett a 2.

Hazafelé még beugrottunk Szegedre egy kis vacsoráért, majd hasítottunk haza Debrecenbe.

Köszönjük a lehetőséget Sensei Ildikónak, a korrekt hozzáállást Sensei Kern Robinak, hisz remek gyakorlás volt ez a verseny a tanítványoknak! Reméljük jövőre ismét lesz Tadashii Kupa!