Augusztus 15-21-ig Gyuri sempai és jómagam a II. Zánkai Harcművész Táborba vettünk részt Debrecenből.  Mellettünk még Bakonyi Feri és fia; Ádám, Szverle Árpi és Baksa Laci képviselte a Shogunt Gyönkről. Hétfőn reggel 6 órakor indultunk el és délre már el is értük úti célunkat. Kis várakozás után elfoglaltuk szobáinkat majd egy rövid szieszta után elérkezett a délutáni tréning ideje.

Az edzés során egy új szerrel ismerkedtünk meg Agócs sensei vezényletével, ami a küzdelmeink fejlesztéséhez nagyon jól használható. Hétfő délután csapatokra lettünk osztva és kezdetét vette egy csapatverseny. Minden délután egy-egy feladatba mértük össze magunkat küzdve a legjobb helyezésért.

Reggelente (6-7-ig) Balázs sempai fárasztotta az izomzatunk, a délelőtti (9-11-ig) és délutáni (17-19-ig) edzéseken pedig az agyunkat kellett jobban tornáztatnunk. Minden nap rengeteget tanultunk és esténként azzal a jól eső érzéssel feküdhettünk le aludni, hogy az a nap se telt el hiába. Mivel tavaly is részt vettem a harcművész táborban, vártam ismét a minőségi edzéseket. Otthon is rengeteget gyakoroljuk az új szakmai vonal által nyújtott dolgokat, s kíváncsi voltam mivel lépünk ismét előre.

Szerda délután nyílt küzdőedzés volt, ahol gyakorolhattuk az eddig tanultakat, este pedig Bakeszék láttak minket (Gyuri sempait, Amit és Engem) vendégül Köveskálon. A szerdai csapatverseny délután elmaradt, ezért csütörtökön a délelőtti edzés után lekocogtunk csapatonként a Balaton partra ahol Fris sensei irányításával különböző gyakorlatokat hajtottunk végre a parton és a vízben (fekvőtámasz, felülés…), végül  a vízbe egy kötélhúzó versennyel zártuk a délelőttöt (bepótolva a szerda délutáni összecsapást ). Délután egy kellemes túrán vettünk részt.  Dörgicsére sétált át a csapat megnézni egy XI. században épült templom romjait. A kellemes délutáni séta után, este szalonnasütéssel zárult a nap, amit nagyon élveztek a gyerkőcök.

Másnap reggel minden folytatódott a szokásos menetrend szerint. Szombat délelőtt zajlott az övvizsga amit shihan Karmazin György vezényelt le, míg mi az utolsó pillanatig szívtuk magunkba a tudást a mesterektől. Délután szabadprogram volt egészen este 7-ig, a parton már erősen készülődtek az esti tűzijátékhoz. Este a megbeszélt időben csapatonként felsorakoztunk utoljára és elérkezett a táborzárás, az övvizsga eredmények hirdetésének az ideje, no meg a csapatok utolsó nagy feladata a rap csata. Nagyon találékonynak bizonyult mindenki és rendkívül szórakoztató kis fellépések sikerültek.  A rappelések végén a zsűri pontozással értékelte a csapatokat és az első 3 helyezett jutalomban részesült.

Bakeszék információjának köszönhetően a tűzijátékot a Balatonon egy sétahajóról néztük végig. Nagyon szép volt és a napot megkoronázta Bakesz elmélete miszerint a Balatonon eltűnt embereket egy 500 kg-os harcsa eszik meg.  Másnap rövid, de annál érzelmesebb búcsút vettünk karatés társainktól és a tábortól és útnak indultunk haza. Nagyon jó tábor volt, rengeteg hasznos dolgot tanultam ezalatt az egy hét alatt. Köszönöm a tanító mestereknek, hogy lehetőséget adtak erre, remélem jövőre is lesz alkalmam részt venni.

Külön köszönjük Baksa Lászlónak (Bakesznak), hogy folyamatosan fotózott a tábor alatt, s azt egy albumban meg is osztotta mindenkivel!

A II. Harcművész tábor képeit megtekinthetitek itt.

Osu!

Nagy Miklós
5.kyu