Elérkezett a várva várt nap, augusztus 3-a, amikor kezdetét vette a III. Shogun edzőtábor Gyönkön. Ezelőtt egy évvel szervezett első táborunk még kicsit szárnypróbálgatás volt, de a pozitív visszhangnak és gazdag élményeknek köszönhetően már akkor tudtuk, hogy lesz folytatása.

Idén is augusztus első hetén zajló táborunkat most egy nappal hosszabbra terveztük, így már szerda délután megkezdtük képzésünket sensei Rácz Csaba és sempai Szabó György irányítása mellett. Nem csak időben, hanem tartalmilag is emeltük edzéseink színvonalát, illetve az év közben tanultakat is lehetőségünk volt mélyebben elsajátítani.

Ismét napi három edzés szerepelt a programban, reggeli futó, légzés és meditációs tréninget követte a délelőtti kihon, kata és bunkai, valamint délután a küzdelemi mozgások, felületkeményítés és állóképesség fejlesztése. Minden edzésen, a gyakorlatok végrehajtása során, a küzdelemben történő megjelenés és hatékonyság kapott főszerepet.

Edzéseinken a gyönki dojo tagjain kívül, Debrecen és Paksról érkező karatékákkal együtt gyakoroltunk. Izzasztó munkát egy péntek esti sayonara parti színesítette, melyben ismét nagy segítséget nyújtottak a szülők, amit most is szeretnénk megköszönni! Idei éven is sikeres, kellemes hangulatú, meteorhullással egybekötött tábortűz melletti parti jött össze.

A vasárnap délelőtti övvizsgára 5-en – az előzőről sérülés, vagy nem elegendő felkészültség miatt – mostanra pótolva a hiányosságokat és egészségesen jelentkeztek. A soron következő övfokozat megszerzéséhez szükséges követelményeket mindenki teljesítette.

Az edzőtábor lezárásakor már biztosak vagyunk abban, hogy jövő ilyenkorra ismét megszervezzük.

Vendégeinktől a mielőbbi viszont látás reményében váltunk el, ez párunknak sikerül is, találkozunk Zánkán. De a többiekkel is folytatjuk az utat és az edzőtáborban tanultakat kamatoztatva szorgos hétköznapok és edzések várnak ránk. Mestereink szerint dojonkból egy pár karatéka már versenyen is megmutatkozhatna. Tehát találkozunk a tatamin, vagy széléről szurkolva, vagy egy év múlva a következő edzőtáborunkon.

A táborról készült képek megtekinthetőek: ITT

OSU!

Bakonyi Ferenc