Újabb egyesületet tudhatunk a partnereink között, ezúttal a Shogun SE elnökével Rácz Csabával sikerült az együttműködés mezejére lépnünk. A 3 danos mester egy hangulatos és hasznos edzőtáborról számolt be nekünk, mely június 21. és 25. között került megrendezésre. Mivel akkor még a Drapi csak egy röpke gondolat volt, most ragadjuk meg az alkalmat, hogy egy cikk formájában közkincsé tegyük az ott történteket.  A II. nyári edzőtábort a Debrecen melletti Vekeri tóhoz szervezte az egyesület. A Shogun SE tagjain kívűl más egyesületek karatékái is részt vettek a rendezvényen. Érkeztek Berettyóújfaluból, Derecskéről, Püspökladányból, Hajdúszoboszlóról és még Paksról is fehérruhások. Az öt nap alatt 120 fő hajtotta végre a kemény edzéseket, és közülük 80-an tettek sikeres övvizsgát a szombati napon.

A nyolc mester irányította edzések alatt sor került reggeli futásra, és alaptechikák oktatására. A kihon és kata gyakorlás során a küzdelemből indultak ki és a harcot jelenítették meg az alapmozgásban. De nem maradtak el a partner gyakorlatok és a szermunka sem. Az edzések közül talán az éjszakai volt a legkülönlegesebb, amikor fáklyafénynél edzett a csapat. A reggeli és délutáni tréningek közt számos különböző programmal tették színessé a szervezők a táborozást, és tették lehetővé a karatékák számára a kikapcsolódást.

A tábor záróakkordjaként átadták a Shogun vándorserleget, a legjobb felnőt és legjobb gyerek karatéka számára, amelyet idén Sári Enikő és Szilágyi Áron érdemelt ki.

D-man

Fotó: Shogun SE