Június 21 és 25. között rendeztük meg II. nyári edzőtáborunkat, melyet most a Debrecen melletti Vekeri tóhoz szerveztünk. Előző években a Berettyó Budo SE szervezte ide a táborokat, így hát ez egyben a 14. edzőtábor volt a Dorcas campingben. A Shogun debreceni és mikepércsi csoportjain kívül Berettyóújfaluból, Derecskéről, Püspökladányból, Hajdúszoboszlóról és Paksról is érkeztek karatékák, hogy együtt dolgozzunk. Az öt nap alatt 120 karatés edzett a táborban bentalvósként, vagy akár bejáróként is. Nagy létszámmal voltak jelen a 13 év alatti korosztályból. A szombati övvizsgán pedig 80 fő teljesítette sikeresen a tesztet.

Nagyon vártuk táborunkat, hisz a jelentkezések alapján nagy tábort kellett szerveznünk! Az évek óta együtt táborozó klubok közül többen most is együtt dolgoztak. Ennek köszönhetően az edzéseket 8 mester irányította az eltelt öt napon.

Már az első napon két edzést vezényeltünk. A nagy számú gyerekcsoport nagyon élvezte az edzéseket a szabadban, így a vizsgán kívül nem is mentünk terembe.

A tábor edzéseit mindig a reggeli kondicionális résszel kezdtük, ahol a legkisebbek nem vettek részt. A horgásztó körbe futása a felkelő napnál, önmagában szép élmény mindenkinek.

A délelőtti edzéseken már csoportbontásokban dolgoztunk, s az alaptechnikák oktatása kapott fő szerepet. Nagyon fontos megemlíteni, hogy a kihon és a kata gyakorlásnál is a küzdelemből indultunk ki és a harcot jelenítettük meg az alap mozgásban.

A délutáni edzéseket a küzdelem oktatása, partnergyakorlatok és a szermunka jellemezte. Ezekre az edzésekre a bejárósok is ideértek, így a felnőtt csoport is nagy létszámmal tudott gyakorolni.

Nem maradhatott el az éjszakai edzés sem, melyen minden táborlakó részt vett. A martfűi táborhoz hasonlóan itt is a fáklyák fényénél edzett a csapat. Meghatározó élmény ez is mindenki számára.

Az edzések között változatos programok voltak, melyben szintén mindenki részt vett. Számháború, aszfaltrajzverseny, kötélhúzás, focibajnokság, harcművészeti kvíz, fürdőzés színesítette a programot.

A péntek esti sayonara partin minden csapat bemutatott egy kis mókás összeállítást a tábor életéből, ill. itt értékeltük a csapatok teljesítményét is.

Szombaton, két edzést követően kezdetét vette az övvizsga, melyen Derecske, Debrecen és Mikepércs karatékái adtak számot tudásukról. A vizsga végén pedig a táborzárás következett, ahol átadtuk a SHOGUN vándorserleget, melyet a legjobb felnőtt és gyerek karatéka kapott meg; Sári Enikő és Szilágyi Áron személyében.

Az edzőtábor sikeres lebonyolításában két támogató segítette munkánkat, melyet nagyon köszönünk!

Mellettük valamennyi edzőnek, segítőnek és tanítványnak köszönjük, hogy együtt dolgozhattunk!

Jövőre veletek ugyanitt!

OSU!