Június 04.-én indult útnak 3 fős csapatunk a Bécsi versenyre. Az előzetes tájékoztató alapján 10 ország 216 versenyzője nevezett az Osztrák Shinkyokushin szervezet versenyére. Kardos Csaba a felnőttek között a -70 kg-ban szerepelt, míg Sári Enikő a 4 kyu alatti övfokozatúak csoportjának nyílt kategóriájában indult. 04.-e este Hegykőn aludtunk, hála Kardos Csabi fantasztikus szervezésének :)

Másnap 09-kor már a csarnokban voltunk, Bécsben. Rövid ismerkedés a helyi szervezet vezetőjével, regisztráció, találkozás a többi Magyar csapattal és indultak a kata versenyek.

Később mivel többen nem jöttek el benevezettek közül, kicsit csúszott a kumite versenyszám. Nagyon precíz volt a szervezés, gyönyörű díszletekkel. Előre kész lett a sorsolás, s ezért még a verseny előtt 2 nappal kérték a csapatokat, hogy aki nem jön szóljon. Hát többen nem vették a fáradságot, ezzel a többieknek problémát okozva.

Csabi, Lengyel ellenféllel kezdett, a megbeszélt agresszív kezdés elmaradt ugyan, de a kezdeti bátortalanság után kezdte elhinni Csabesz, hogy nyerhet. A Lengyel gyerek erősebb volt, s ezt igyekezett kihasználni. A menet végén a bírók egyöntetűen az ellenfelet hozták ki. Csabi ebben a kategóriában még nem küzdött, tisztességgel helyt állt, s látja hová kell fejlődnie. Önértékelése tiszta és reális, tudja mit kell még dolgoznia hogy ide beerősödjön!

Enikő is Lengyel lánnyal kezdett. A menet felénél gyaku tsukival wasarit ért el. Tisztábban küzdött mint előző versenyén. Sokkal jobban figyelt az edzői utasításokra és pontossága is fejlődött.

Ebben a kategóriában nem volt fejvédő és engedélyezett volt a fej ko. A fejvédő hiánya ebben az esetben könnyebség volt Enikőnek, mivel így jobban tudott kifelé figyelni.

A döntőben is egy 5. kyus lánnyal küzdött, aki a Horvát Shinkyo csapatba tartozott, s nagyobb versenyrutinnal rendelkezett. Komoly kis csata alakult ki közöttük. Mindketten tartották a tempót így egy elég erős állóképességi harc bontakozott ki. Enikő figyelt az erős gedanokra, mely fontos feladat is volt, s a visszatérések hatásosnak bizonyultak. Mindkét menetben rúgott roll kicket is, melyek közül az első majdnem ko lett. A 2. menet végén bírói döntéssel Enikő nyert.

“Nagyon örülök a sikerének, mert itt most nem is az aranyérem számított, hanem az a mentális előrelépés, mely a további munkánkhoz szükséges. Sokat dolgozik a fejlődésén, de a kis buksijában még rendet kell rakni. Úgy látszik jó úton vagyunk”
Sensei Csaba

A versenyen a legeredményesebb csapat a Magyar lett, mely komoly fegyvertény. Sőt a férfi és női legtechnikásabb küzdő is Magyar volt.

Kumite eredmények

Kata eredmények

Junior eredmények

Összességében sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak, s nem utolsó sorban nagyon jól éreztük magunkat…de másnap már a dojóban edzettünk!