Shsz Kata válogatott tábor – Pápa

6 órakor kezdtük meg utunkat az SHSZ kata válogatott táborába Pápára Csaba Sensei vezetésével. Zökkenőmentesen utaztunk, igaz, kicsit hosszabbra sikeredett, mint ahogyan azt eredetileg terveztük.

Két kettő órás edzésnek lehettünk résztvevői, melyek eszméletlen jó hangulatban teltek. Először is Olivér Sensei a tömegmozgatás, hajtások, ejtések, a spirit és hozzáállás kérdésével foglalkozott, az előbbieket pedig szemléltette is. Ezt egy remek ebéd, és 14:30-tól még egy edzés követett. Itt már a versenyzők és vizsgázók katáinak pontosításával és azok értelmezésével telt. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Majális és születésnap Földesen

A földesi Shinzo dojó 30. életévébe lépett, s ennek apropóján Sempai Oláh Miklós felkérte klubunkat, hogy egy bemutatóval színesítsük az aznapi programokat. A shinzó Magyarul szívet jelent, s valóban szívből karatéznak a földesi csoport tagjai. Az SHSZ elnöke Shihan Karmazin György is jelen volt a rendezvényen, valamint szövetségünkből több klub is bemutatózott aznap. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Edzés Szolnokon

Április 30-án vizsgafelkészítő edzésen vettünk részt. Az edzést egy intenzív bemelegítéssel kezdtük, aztán egy alapos nyújtással folytattuk. Majd egy kihon rész következett, amibe az oi védést gyaku visszatámadást gyakoroltunk. Shihah Karmazin egy erős tempóban vezényelt, első sorban a EKO vizsgára készülök segítése miatt. Ezután jöttek a rúgások, amiket mind a három magasságban végrehajtottunk. Ezt követően a formagyakorlatokat vettük át számolásra egészen a kezdő kataktól a fekete öves katakig. Az edzés végén a Shihan értékelt, illetve javította az előforduló hibákat. Következő és egyben utolsó közös vizsgafelkészítő edzés a Dan vizsgák előtt június 6.-án lesz megtartva a szolnoki Albatrosz dojojában.

Osu!

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum