XV.J&S Speed Kupa Tarján 2014 – Shogunos eredmények

Gy.I.női kata:
I.          Csaplovics Eniko                   Shogun
II.        Herendi Gréta Teodóra           BHMSE
III.       Kis Alexa Viktória                  Shogun
III.       Fehér Eszter                           POWER SE.

MEGTEKINTÉS

Kokyu vizsga – Debrecen

Mint ismeretes a Kyokushin karatéban az előrelépés lehetősége, a vizsgarendszer és azon belül az elvárható követelményszint 16-18 éves fiatalok, felnőttek részére lett megalkotva, hiszen régebben nem volt jellemző, hogy 6-8 éves gyerekek karatézzanak. Az idők változnak, így ma már nem ritka az 5, esetenként 4 éves ifjú karatéka! (Debrecenben egyesületünk több óvodában tart 4-5 éveseknek ”Ovikarate” foglalkozásokat!) Természetesen a régi hagyományos vizsgarendszer nem alkalmas a kicsik számára. Szervezetünkben néhány éve elindult egy ilyen jellegű munka, ennek keretén belül kialakításra került egy gyerek övvizsgarendszer, az úgynevezett ”Kokyu-rendszer”, amely az egyes szinteket  –a gyerek életkorából adódó anatómiai- idegrendszeri- élettani különbözőségeit figyelembe véve–  felosztotta ”köztes” vizsgákra. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

SHSZ válogatott nap – Martfű

2014. 04. 18.-án Válogatott Napot tartott az SHSZ, Martfűn. Két küzdőedzés volt, egy délelőtti és egy délutáni. Mind a két edzésen csináltunk váltott ellenfeles küzdelmeket. A felnőttek 9, a juniorok pedig 6 percet küzdöttek úgy, hogy minden perc végén új ellenfél állt oda az adott emberhez. A délutáni küzdelmek után egy rövid beszélgetés volt, ahol a partnerek elmondhatták egymásnak a jó és rossz dolgokat, amit a küzdelem alatt tapasztalatak.

Köszönöm, hogy itt lehettem!
Osu! Szűcs Péter 3. kyu

MEGTEKINTÉS

Shihan Karmazin a Shogun dojoban!

Április 11-12-13-án vendégünk volt shihan Karmazin György 5 danos mester, Branch Chief, az SHSZ elnöke. A shihan a program szerint vizsgafelkészítő edzést tartott a megjelenteknek.

Pénteken este a Shogun SE. karatékái gyakorolhattak a shihan irányításával. A melegítést és nyújtást követően az ido-geiko-t gyakoroltuk 10-es szériákban. Ezután -immár mozgásban- szintén az alapok gyakorlásával folytattuk. A tréning végén a shihan gratulált az új dojonkhoz, elismerően szólt az elért eredményeinkről, méltatta az egyesületben folyó magasszintű munkát, a csapatépítést. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Edzés a Shihannal – Szabó Eszter beszámolója

- Pénteken délután Szolnokra utaztunk, ahol a magasabb övesek vizsgafelkészítő edzésen vettek részt, én pedig elkísértem apát.

- Shihan Karmazin beszélt az SHSZ programjairól, aztán egy gyors bemelegítés következett, ezután pedig nyújtás.

- Ezt követően az Ido-Geiko-t , gyakoroltuk 20-as szériákban. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Újabb példaképek a Shogunban

Egyesületünk értékrendje szerint nagyon fontos a tanulás, az önképzés. Igyekszünk minden olyan lehetőséget megragadni ahol tudásra tehetünk szert, a harcművészetekben, s azon kívül is. A gyerekek és szüleik számára is folyamatosan hangoztatjuk, hogy első a tanulás – persze egyeztetve az edzésekkel. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

A Diákolimpia döntő legeredményesebb klubja a SHOGUN lett

Március 28.-án Veszprémbe utazott csapatunk, hogy másnap a DIOL döntőn mérettessünk meg! Remek csapathangulat volt jelen végig az utazás során, mely másnap csak fokozódott. Megérkeztek a gyönki csoport tagjai és a szombat hajnalban indultak is. 76 klub több mint 600 versenyzője jutott tovább ezen a napon a döntőbe, tehát nem volt egyszerű egy-egy bajnoki címet megszerezni. Sajnos a mi továbbjutóink közül sem tudott mindenki jelen lenni. 9 fő nem indult, de így is 29 versenyzők állt tatamira aznap. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum