Shigeru Uemura professzor előadásán jártunk

Szeptember 21.-22.-én Budapesten, a Hélia hotelben jártunk, ahol Shigeru mester előadásán vehettünk részt. Shigeru Uemura 1950-ben született Tokióban. Immáron 40éve Párizsban él, azonban mind a mai napig szoros együttműködésben dolgozik japán tudósokkal azegészség kutatásának területén. Kutatási területei többek között a kvantumfizika, a bioritmus, az agyfrekvenciák, a sejtregeneráció, az emberi test és környezetének elektromágneses hullámai, valamint a víz memóriája.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

NOMÁD Baradla futás – Senior tagunk beszámolója

E-mail-ben jött a hír „Futás Magyarország legkülönlegesebb útvonalán.” Kattintás a honlapra. Hoppá csak, terepfutás. Na ezt ki kell próbálni.

A futás útvonala Aggtelek környékén van kijelölve, de nem „egyszerű” terepfutás, hanem az Aggteleki barlangrendszer egy része is az útvonalhoz tartozik, ezért kötelező felszerelés a lámpa/fejlámpa. A verseny rajtja 2013. szeptember 14-én szombaton 10:00-ra volt meghirdetve. Debrecenből Aggtelekre eljutni 2,5-3 óra, ezért a család úgy döntött elmegyünk péntek délután, hogy ne kelljen szombaton korán kelni, és biztosan elérjem a rajtot. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

A Szűcs család a Zsuzsi futógálán

Szeptember 7.-én szombaton egy kellemes családi napon vettünk részt az Erdős-puszta szívében, a zsuzsi vonat végállomásán Hármashatárhegyen.A Zsuzsi Futógála néven meghirdetett rendezvényen két számban indultunk el, az első a családi futás volt, ami 2 km-es távot jelentett meglehetősen nehéz homokos pályán az erdőben. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

24 órás küzdőedzés – Szarka Dávid beszámolója

A Shogun Team gyönki dojójának tagjaként az előző évhez hasonlóan most is szerettem volna részt venni az idei kihíváson. Mivel Sensei Csabáék kata bunkai szemináriumon ill. a Nike félmaratonon voltak, sikerült idén is a már jól összeszokott Paksi  Sensei Krasznai Tamás vezette csapathoz csapódva eljutnom Budapestre a 2013 szept.07-08.án megrendezésre került hetedik  24 órás küzdőedzésre. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

SHSZ szemináriumon jártunk Abonyban

Szeptember 6.-án  és 7.-én rendezték meg az SHSZ Szakmai Napokat Abonyban. A Shogunt Sensei Rácz Csaba, Sempai Szabó György, Jónás Alexa és Szabó Eszter képviselte. A szeminárium témája kata és kata bunkai volt. Pénteken a harcművészeti alapelvekkel foglalkoztunk, melyeket a kihon, majd a kata mozgásokban jelenítettünk meg. Gyakoroltunk a sokugi taikyoku ichi-t és a bo-kata ichi katakat. A gyerekeknek ezen a napon lehetőségük volt a hétszeres Európa-bajnokkal, Sensei Szabó Istvánnal edzeni. Ők is katakkal foglalkoztak. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Bírói képzés Ekelen

A Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet elnöke, sensei Markovics János a Szlovákiai Ekelen augusztus utolsó napján 12 órás küzdőedzést szervezett. A rendezvényre épült rá az MKKSZ éves bírói képzése. Egyesületünkből négyen utaztunk: sensei Csaba, sempai Gyuri a bírói képzésben, míg Sári Enikő és Nagy Miki a küzdelemben volt érdekelt. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum