Szolnokon edzettünk

Június 22-én újabb vizsgafelkészítő edzést tartott Shihan Karmazin György Szolnokon. A Shogun SE-ből 4en vettünk részt a tréningen: Sensei Rácz Csaba, Sempai Szabó György, Szűcs Péter és Jónás Alexa. Az edzést jóga jellegű bemelegítéssel kezdtünk, majd az alap kihont gyakoroltuk. A Shihan külön felhívta a figyelmünket arra, hogy próbáljunk meg mindig képekkel dolgozni, mintha egy dárda lenne a kezünkben, vagy az öklünk egy golyóként repülne előre az ütésnél. A védéseknél a szögnyitásra és a helyes testtartásra kellett koncentrálnunk. A katak gyakorlását a Taikoyku sono san-nel kezdtük. Külön, társ segítségével gyakoroltuk, az átmeneti lépést, ami a yoi dachi és a kata első lépése között van. Az ejtés fontos szerepet kapott ennek a résznek a megértésénél. Ezek után számolásra hajtottuk végre a magasabb öves katakat is.
Legközelebb edzésen a Shihannal a jászberényi táborban találkozhatunk! A pénteki felkészítő edzést pedig köszönjük Neki.

Osu!
Jónás Alexa 1 kyu

MEGTEKINTÉS

Nagy Miklós Magasépítő Technikumot végzett

Miki, a debreceni csoportunk meghatározó egyénisége. 5 évvel ezelőtt kezdett karatézni kis súlytöbblettel, melyet kemény akaratának és az edzéseknek köszönhetően ledolgozott az évek folyamán. A jelenleg 4. kyus karatéka nagyon fontos szerepet tölt be az utánpótlás nevelés terén, hisz mindig ott van sensei Csaba mellett a gyermek edzéseken. Mind a gyerekek és a szülők elfogadták, szeretik. Az edzéseken és az életben is példaként áll helyt! Most a Péchy Mihály Építőipari középiskolában végzett, évfolyamában a 2. legjobb eredménnyel! Főiskolára készül, ahol építész diplomát szerezhet pár év múlva!

A csapat valamennyi tagja szívből gratulál Neked, Miki!!!
Osu!

MEGTEKINTÉS

Hajdúszoboszlón edzettünk

Június 19-én Hajdúszoboszlón tréningeztünk, Shihan Szabó Tamás irányítása alatt. Az edzés célja a nyári vizsgákra való felkészítés volt. Az alap kihonra és katakra épülő edzésen igazán megizzadtunk, hisz füllesztő meleg volt a teremben. Köszönjük a shihannak a lehetőséget, s szívesen ellátogatunk máskor is a fürdővárosba!

MEGTEKINTÉS

16. Kékes csúcsfutás

Június 15-e szombat is mozgással telt a Shogun SE. tagjai számára. Egyesületünkből négy fő vett részt a BSI által 16. alkalommal megrendezett Kékes-csúcsfutáson: sensei Csaba, Nagy Miki, Szentpéteri Dia, és sempai Gyuri. Elkísért és bíztatott bennünket Jónás Alexa és Szabó Eszter. A feladat: Mátrafüredről az ország legmagasabb pontjára, az 1014 m magasan lévő Kékes-tetőre felszaladni, és megérinteni a csúcskövet… A táv 11,6 km, a szintemelkedés 671 méter… (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Újabb Ovikarate bemutató

Május 31.-én a Kemény Zsigmond utcai óvodában, a helyi ovis karate csoporttal bemutatóztunk, az intézmény gyereknapján. A bemutatót Sempai Szabó György koordinálta. A lelkes kis csapat bemutatta a szülőknek mindazt, amit az elmúlt hónapokban elsajátítottak a karate foglalkozásokon. Gratulálunk minden kis palántának!!

MEGTEKINTÉS

Beszélgetés Sensei Rácz Csabával a Max rádióban

Beszélgetés a harcművészetekről és a Shogun Team egyesületeiről pár percben

Shogun_Racz_Csaba interjú Max fm

MEGTEKINTÉS

Vizsgafelkészítő edzés Szolnokon

Május végén vizsgafelkészítő edzésen vettünk részt. Az edzést Shihan Karmazin György tartotta. A Shogun SE-ből hárman vettünk részt ezen az edzésen, Sensei Rácz Csaba, Sempai Szabó György és Szűcs Péter. Az alap kihont gyakoroltunk különféle kombinációkban, az edzés végén pedig a formagyakorlatokat vettük át.
Egy hónap múlva, még az edzőtáborok előtt, ismét lesz közös gyakorlás a Tisza parti városban. Köszönjük a Shihannak a lehetőséget!

Szűcs Péter 4. kyu

MEGTEKINTÉS

Szűcs Péter a Magyar válogatottban 2.

A második válogatott edzés május 18.-án Pesten, az Oktogon Mozgás Akadémián volt. Az edzéseket Sensei Stefanovics József tartotta. Az első edzésen a tempót gyakoroltuk, aztán váltott ellenfeles küzdelmek voltak. A második edzésen technika csiszolás volt, aztán ismét váltott ellenfeles küzdelmek, hogy az EB-n indulók gyakorolni tudjanak. Mindkét edzésen szó volt a szándékról, hisz szándék nélkül nem lehet győzni.

Szűcs Péter 4. kyu

MEGTEKINTÉS

Gyermek vizsgák Debrecenben és Mikepércsen

Május elején bonyolítottuk le a debreceni és mikepércsi csoportjaink részére a gyerekek számára kidolgozott kokyu vizsgákat. A Shinkyokushin Harcművész Szövetség mesterei által kidolgozott vizsgarendszernek köszönhetően jobban figyelembe tudjuk venni az életkori sajátosságoknak megfelelő követelményeket mind fizikális, mind mentális területen.
A rengeteg programnak köszönhetően a tavasz vége felé valósítottuk meg a teszteket, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a gyerekeknek hatalmas motivációt jelentett az új szín az övön, az oklevél, az új dojo pass. Az edzőknek pedig tisztább képet ad a tanulók aktuális állapotáról!

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum