Közösségépítés

Rendhagyó ”edzéssel” ünnepelte, búcsúztatta a Shogun SE. a tavaszi évadot. A Nagyerdőn a szalonnasütő réten találkoztunk június 22-én délután. A nyári szünet előtti utolsó közös találkozón szerettük volna mókával, kacagással zárni az idényt. Több olyan programot vontunk össze, amely akár önállóan is megállta volna a helyét, de versenyek, szemináriumok, egyéb teendők miatt idő hiányában korábban nem tudtunk sort keríteni rá. Most egy grandiózus eseménybe gyúrtuk össze az alábbiakat: 1. évadértékelő, 2. családi nap, 3. a senior csoport szokásos félévi összejövetele. A cél az volt, hogy a gyerekek, felnőttek, seniorok, együtt ünnepeljük meg a sikereket; töltsünk el közösen néhány órát játékkal, némi kis mozgással, vetélkedéssel! (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Ausztriában versenyeztünk

Június 16.-án indult csapatunk Győrbe, hogy másnap átutazva Bécsbe, az Austrian Openen versenyezzünk. Az Osztrák szervezet vezetője a Lengyel származású 4. danos mester Marek Kubek, aki szervezetével az előző évben lépett be a Shinkyokushin világszervezetbe. Az előző évhez képest pár utánpótlás kata versenyzőt is indítottunk a tapasztalatszerzés végett, de ha a szakmai, vagy a bírói munkát nézzük akkor ez inkább kirándulás volt a srácoknak, sajnos. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Austrian Open 2012 – eredmények

Újabb nemzetközi versenyen szerepeltek jól a Magyar versenyzők!

Az eredmények ITT megtekinthetőek.

Beszámoló hamarosan.

MEGTEKINTÉS

Edzések Gyönkön és Pakson

Június 07.-én Gyönkre utaztam, hogy az ottani dojónk tanítványai részére edzést vezényeljek. A tréningen számos gyermek és felnőtt, valamint új tanítványok is megjelentek. Edzésünk fő témája alapvetően a kihon és a kata volt, melyben leginkább az új vizsgaanyagot gyakoroltuk. A technikák gyakorlása közben igyekeztünk érinteni azokat az elemeket, módszereket is, melyeket az SHSZ szemináriumok alkalmával gyakoroltunk, ill. melyek a harcművészeti mozgás alapelemeit jelentik. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Nyílt Kettlebell edzés a Shogun dojóban

Meghívásunknak eleget téve, csütörtökön Udvarhelyi Judit /RKC I./ és dr. Zolnai Vilmos /RKC II. 4 danos shotokan mester, a magyar shotokan válogatott tagja/ voltak egyesületünk vendégei, akik a kettlebell alapjaival ismertették meg a jelenlévőket. Külön öröm volt számunkra, hogy a környező dojok mesterei, tanítványai (Balmazújváros, Berettyóújfalu, Derecske, Hajdúszoboszló, Püspökladány) is megtisztelték részvételükkel az eseményt. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

A Táncsics Mihály utcai Óvodában bemutatóztunk

Egy utólagos gyereknapi programsorozat részeként mutatkozott be kis csapatunk a Táncsics Mihály utcai ovisoknak és a kedves összegyűlteknek. A debreceni haladó gyerekcsoportjából 5-en képviselték klubunkat (Farkas Bálint, Pataki Viktor, Balázs Panni, Kiss Imre, Papp Krisztián) kiegészülve Farkas Adrival a felnőtt csoportból J . (tovább…)

MEGTEKINTÉS

3. alkalommal futottunk fel a Kékestetőre

06.02.-án rendezte a BSI 15. alkalommal a Kékes csúcsfutást, melyen a Shogunból nyolcan vettünk részt: Szentpéteri Dia, Szabó István, Kostyál Viktor, Rácz Csaba, Incze László, Szabó György, Kardos Csaba és Nagy Miklós. Tudtuk nem lesz most sem könnyebb mint tavaly, de teljesíteni akartuk ezt a hegyi futást mindannyian. Sikerült mindenkinknek felfutnia a hegycsúcsra, s közöttük komoly eredmények is születtek; (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Újabb ovikarate bemutató Debrecenben

Június 01.-én újabb bemutatóedzést tartottunk, egy másik ovis csoporttal, akik szintén az ovikarate programunkban sportolnak. A Kemény Zsigmond utcai ovi gyereknapjának keretein belül szerepeltek a kis ovisok. Mind a szülők, mind a gyerekek, már nagyon várták a bemutató edzést. A gyermekek a karate mozgásból, japán kifejezésekből, erősítő, lazító, ügyességfejlesztő gyakorlatokból álló ízelítőt adtak az érdeklődők számára. A szülők visszajelzéseiből azonban a fegyelmet emelnénk ki, mely rendkívül elnyerte a családok tetszését. A bemutatót megtekintette az intézmény vezetője; Turek Ferencné is, aki külön megdicsérte a kis tanítványokat.

MEGTEKINTÉS

Shinkyokushin Eb 2012 Antwerpen. Felnőtt eredmények

Rózsa Gábor 4x Európa bajnok!

ADULTS MEN KUMITE

Men Lightweight Category (-70 kg) – 27 competitors
1. Rozsa Gabor /Hungary
2. Garbacz Mateusz /Poland
3. Zinchenko Andrei /Georgia
3. Tskikluari Mikheil /Georgia

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Mikepércsen bemutatóztunk

A mikepércsi óvoda vezetőjének meghívására Június 1.-én bemutatót tartottunk az óvodások számára. A bemutatón a mikepércsi csoportunk tagjai demonstrálták a karate elemeit, akiket Sempai Szabó György koordinált. A rövid, de annál színesebb bemutató végén a gyermekeket bevontuk a mozgásba, akik a pontkesztyűt, pajzsot, szurkolói pálcát is kipróbálhatták. A kicsik nagyon aktívak voltak, s jól érezték magukat. Örülünk, hogy bemutatónkkal változatosabbá tehettük az óvoda sportnapját!

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum

következő oldal »