Shigeru Uemura Mester ismét Nyíregyházán oktatott

Szilágyi István, harcművész mester és Medi Ball szakmai vezető meghívására ismét hazánkba látogatott Shigeru Uemura mester, aki Nyíregyházán tartott két napos szemináriumot Április 21.-22.-én. A helyszínt most is Shihan Bencze Antal biztosította a megjelent közel 100 főnek a Fight Team dojójában. A kyokushin karatésokat a Shinkyokushin Harcművész szövetség klubvezetői és magasabb öves tanítványai képviselték.

A Mester nem karatét, s nem is “egyszerűen” harcművészetet oktat, hanem helyes életformát, s megfelelő gondolkodásmódot mutat számunkra. De a legfontosabb, hogy példaként élen jár, hisz 62 éves kora ellenére mozgása, gyorsasága, huszonéveseket megszégyenít.

Köszönöm a lehetőséget, hogy jelen lehettem ismét Uemura Mester szemináriumán!

Rácz Csaba

MEGTEKINTÉS

II. Nem oda Boda erdei terepfélmaraton és 10,5 km

Április 15.-én egyesületünkből hárman Bodaszőlőn jártunk, ahol a 2. alkalommal megrendezett “Nem oda Boda” elnevezésű terepfutóversenyen mérettük meg magunkat. Mindhárman  az 1/4 maratoni távot választottuk. Esős időben, de gyönyörű környezetben teljesítettük a választott penzumot, mely a változatos terep okán erősen igénybe vette állóképességünket.

Beszámoló itt olvasható

MEGTEKINTÉS

Bakonyi Ádám és Szilágyi Áron Diákolimpiai bajnokok 2012-ben

Elérkezett az a verseny, amikor a Shogun Team mindhárom dojójából indult versenyző egy időben. A diákolimpia elődöntőkben mutatott teljesítmény biztató volt a döntő előtt. Az ezt követő időszakban céltudatosan készült a csapat nagy része a döntőre, s ők az elvártnak megfelelően szerepeltek. De mint tudjuk munka nélkül nincs fejlődés…

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Farkas Bálint rajzpályázaton nyert

Rajzpályázatot hirdetett Havita TÉSZ (Derecske Alma) az Iskolagyümölcs- programban résztvevő általános iskolák között. A pályázat nagy sikert aratott a kisiskolások körében, rengeteg ötletes és szép rajzot kaptak és kiválasztották a nyerteseket. Összesen 3845 rajz érkezett be. Minden iskolában voltak helyezettek és Bálint a Petőfi Sándor Általános Iskolában érte el a legjobb helyezést.

Gratulálunk Bálintka!

MEGTEKINTÉS

2. SHSZ Szeminárium beszámoló – Kardos Csaba

Ápr. 01.-én, vasárnap, részt vettünk a szakmai szövetség idei második szemináriumán, amely Budapesten a Tigris Dojo szervezésében került megrendezésre.
A szemináriumot Shihan Bencze Antal és Shihan Karmazin György vezette, segítségükkel próbáltunk egy újabbat lépni előre a karate nehéz és rögös útján.
(tovább…)

MEGTEKINTÉS

40. Ob., 2. SHSZ szeminárium beszámoló – Sári Enikő

Március utolsó hétvégéjét Sensei, Nagy Miklós, Kardos Csaba és személyem Budapesten töltöttük.

A szombati napon került megrendezésre a 40. éves Magyar Kyokushin Karate országos bajnokság. Fontos dolognak tartom, hogy testközelből szemlélői lehettünk a versenynek, hiszen a személyes jelenlét is része az egybetartozásnak amellett, hogy kijelenthetem, hogy a látottakból ismét sokat tanultam.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Húsvéti 1/6-od Maraton futás Shogunosokkal

Az ünnep sem maradhat edzés nélkül. A Debreceni kilométerek SE szervezésében került megrendezésre a futóverseny, melyen 1 és 7 km-t lehetett teljesíteni. Rendkívül rossz, szeles időben futottunk. Sensei Csaba, Incze Laci és Szűcs Peti a 7 km-re nevezett és futott. Farkas Bálint és fia, Bálintka az 1 km-re neveztek de ők is 4 km-t teljesítettek. Az előkészítő csoportban edző, 7 éves Balogh Botond is 1 km-re nevezett, de végül lefutotta a nagyobbakkal a 7 km-t. Dicséretes!

MEGTEKINTÉS

40. Jubileumi Ob. 2. SHSZ Szeminárium

Múlt hét végén Budapestre utaztunk négyen, hogy megtekintsük az idén 40 éves Magyar Kyokushin országos bajnokságát, s másnap a Tigris dojóban részt vegyünk szövetségünk szakmai napján. A versenyre nevezett nagy létszám, s a valamennyi hazai szervezet jelenléte alapján vártuk a bajnokságot, de felemás élményekkel tértünk haza.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum