Oxigén Kupa – II. forduló

Elérkezett az ősz, elindultak az Oxigén Kupa futóversenyek is. Az októbertől márciusig minden hónapban egyszer megrendezésre kerülő verseny egyik célkitűzése, hogy az év hideg időszakában összefogja a mozogni vágyókat, hogy jó hangulatban, együtt tudják lefutni a választott távot.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

16. Horvát Open eredmények

Véget ért a 16. Branko Bosnjak emlékverseny, melyen kiváló Magyar eredmények születtek.

Az eredménylistát ITT találod!

Gratulálunk minden Magyar versenyzőnek!!!

MEGTEKINTÉS

V. SHOGUN évzáró bankett

Ötödik alkalommal ünnepeljük egyesületünk évzáróját. Idén is évértékeléssel, jutalmazásokkal, meghívott vendégekkel és látványos bemutatókkal zárjuk a klub 2011-es évét.

Várunk mindenkit szeretettel!

Jelentkezés az edzőknél!!

MEGTEKINTÉS

Szűcs Péter 3. lett a Magyar bajnokságon

Nov. 20.-án rendezte a Bendiák dojó, Gyöngyösön az idei Utánpótlás ob.-t. 5 versenyzőnk (Pataki Viktor, Farkas Bálint, Mészáros Norbert, Zsólyomi Zsombor, Szűcs Péter) szerepelt a bajnokságon, akikkel ill. a kísérőkkel már előző nap a helyszínre érkeztünk. Másnap kifogástalan szervezéssel találkoztunk, kicsi csúszással, de pörögtek az események. Jó sorsolást kapott mindenki! Önmagához képest mind az öt versenyző előrelépett, s ez a legfontosabb, eredménytől függetlenül. Többen csak 1 ponttal maradtak alul ellenfeleikkel szemben. Szűcs Peti remek dinamikával dolgozott, s ennek meg is lett az eredménye. A döntőtől is csak egy pont választotta el. Fontos tapasztalatokat szereztünk ezen a versenyen is!!

Gratulálunk minden versenyzőnek, szépen dolgoztatok!!!

MEGTEKINTÉS

Gyönkön és Pakson edzettünk

Múlt héten Sensei Csaba és Nagy Miki Gyönkre utazott, ahol csütörtök este együtt edzettek a remek kis dunántúli csoportunkkal. Az edzésen főleg a vizsga anyag került előtérbe, de partnergyakorlatok is voltak. Az edzésen jelen volt Sensei Krasznai Tomi is! Másnap Pakson vettek részt az edzésen Sensei Csabáék, ahol szép számmal sorakoztak fel a tanítványok. A gyönki csoportból is átjöttek az edzésre tízen. A nagyobbaknak Sensei Csaba küzdelmi edzést tartott, ahol az alapokat sulykolták s rengeteg páros gyakorlatot végeztek. Az edzés szabad küzdelemmel zárult, ami sok tapasztalatot adott!

Köszönjük vendéglátóinknak a szíves fogadtatást, reméljük a közös gyakorlás ismét adott egy kis pluszt a tanítványok részére!

MEGTEKINTÉS

TRX bemutató edzés Debrecenben

Nov. 14.-én Dr Vincze Balázs barátunk tartott TRX bemutató edzést a debreceni dojónkban. A Nov. 6.-i nagykátai szeminárium után úgy gondoltuk, hogy a klub több tagjával megismertetjük ezt a nagyszerű eszközt, mely szintén remek kiegészítője lehet a napi edzéseinknek. Balázs komoly kosárlabda múlttal rendelkezik, s évek óta használja a TRX-et. A bemutató során itt is elhangzott, hogy sportágspecifikus gyakorlatokkal nagyon jól lehet fejleszteni a karatékák fizikális teljesítményét, a robbanékonyságot, s a koordinációt. Sok core izom gyakorlatot is kipróbáltunk. Felajánlást is kaptunk ezen a napon, hisz Balázs az edzéseinkhez 2 db TRX-et is biztosít majd!

Egy nagyon szimpatikus és közvetlen sportoló “dokival” és egy nagyon hasznos eszközzel ismerkedtünk meg ezen az edzésen.

Köszönjük szépen Balázs!

MEGTEKINTÉS

II. Harcművész szeminárium – Nagykáta

Nov. 06.-án került lebonyolításra a II. harcművészeti szeminárium a Yakuzak SE szervezésében. A Shogunból heten vettünk részt az eseményen; Sensei Csaba, Sempai Gyuri, Nagy Miklós, Sári Enikő, Szabó Norbert, Bakonyi Ferenc, és Baksa László. Ez a szeminárium is új ötleteket adott hogyan haladjunk tovább a helyes úton…

A továbbiakban Sári Enikő beszámolóját olvashatjátok:

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Mazovia Max Tournament – 13.11.2011. Warsaw- Poland

Results:
Men:
1. Gabor Rozsa – FIGHT-TEAM HSE (Hungary)
2. Andrius Miseckas – Rifas (Lithuania)
3. Yonas Eimontas – Saules Żenklas (Lithuania)
3. Csaba Gal – Power SE Cegled ( Hungary)

women:
1. Julita Burczyńska Tomasz Basiak Shinkyokushin Team (Poland)
2. Agata Kaliciak – Lamot Dojo (Poland)
3. Ina Orlova -Saules Żenklas (Lithuania)
3. Magdalena Habraszka – Lubos Dojo (Poland)

MEGTEKINTÉS

Jó tanuló – jó sportoló

Egyesületünk debreceni csoportjának tagja, a serdülő korosztályba tartozó Zsólyomi Zsombor, elismerésben részesült. Debrecen, megyei jogú város Jó tanuló -Jó sportoló pályázatán Zsombi kiválasztásra került, s azon 26 debreceni fiatal csoportjába került, kiket a város támogatásban részesít.

Gratulálunk Zsombinak, s további jó eredményeket kívánunk a tanulásban és a sportban egyaránt!

MEGTEKINTÉS

Határterhelés

Objektív: Mint ismeretes szerdán (11.02.) erő állóképesség fejlesztés, határterhelés  zajlott a Shogun dojoban! A felnőtt és senior csoport karatékái együtt dolgoztak ezen az edzésen. A dojo etikett után pólót vettünk a gí alá, a gíre melegítőt, kabátot. Aki akart sapkát is húzhatott. Az edzést Csaba sensei és Enikő irányította. A melegítést rövid nyújtás, majd komoly zsákterhelés követte, aztán meditáció. Erőgyakorlatokkal, békázással, társcipeléssel folytattuk a munkát, majd ismét zsák következett. Végül pajzsgyakorlatokkal és meditációval zártunk.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum