XXXIV. Nemzetközi edzőtábor – Jászberény

Július 11.-től 17-ig Jászberényben táborozott a Magyar Kyokushin Karate Szervezet. 300 fő dolgozott együtt nap mint nap a Yakuzák SE szervezésében. Klubunkból Sensei Csaba, Sempai Gyuri, Sári Enikő vett részt a tábor edzésein, valamint Szabó Norbi utazott le küzdeni a danvizsgára.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

A körző hegye… (Sensei Agócs Tibor írása)

Minden gyakorló harcművész függetlenül a stílusoktól előbb utóbb ráébred arra, hogy kevés az idő megtanulni mindazt, ami a látókörébe kerül.
De vajon hová szúrjuk képzeletbeli körzőnk hegyét azon halmazok között, melyek sokszor egymással is érintkeznek? Mit gyakoroljon és ezáltal milyen utat jelöljön ki az ember?
Komoly kérdések ezek.

Shihan Yukió Nishida 7.dan

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

8. E. ON Délibáb Sportfesztivál

A mai napon klubunkból négyen vettünk részt a 8. Délibáb futáson. A nagy hőség okán mindannyian a 7 km-es távot vállaltuk be. A futástól a nordic walkingon át, a mountainbike-ig minden kategóriában lehetett indulni. A közel 2000 induló valamennyi tagja elismerést érdemel, amiért a 38!! fokos hőségben egyáltalán teljesítette a penzumát.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

MESTER – TANÍTVÁNY

Számos mestert, aki ezen művészetnek szentelte életét, valami rejtélyes, dicsfényszerű sugárzás veszi körül, az erő és önbizalom valamilyen érezhető kiáramlása. Mindez nem más, mint amit bárki elérhet, aki a tréningek valódi ösvényét járja. A karatéka élete annak bemutatása, mi minden érhető el összpontosítás és erőfeszítés segítségével.
(tovább…)

MEGTEKINTÉS

“Gondolatok búcsúzóul”- Szendrei Attila

Egy “JÓ TANÍTVÁNY” köszön el tőlünk, hisz elköltözik Debrecenből.

Minden jót kívánunk Attila!!!
Köszönjük, hogy együtt dolgozhattunk!

Attila elköszönő levele a tovább után olvasható:

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Edzőtábor a Boga völgyben

Második éve szervezi edzőtáborát a Berettyó Budo SE a Boga völgybe, mely Debrecentől mindössze 150 km-re található, Románia területén. A SHOGUN dojóból négyen vettünk részt a táborban; Sensei Csaba, Sempai Szabó Gyuri, Szentpéteri Dia és Erdei Nóri. A táborban 35 fő lakott együtt egy hangulatos panzióban, mely hegyekkel volt körülvéve. A napi program általában két edzéssel és túrázással telt, mely ebben a környezetben csodálatos volt!

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

II. SHOGUN nyári edzőtábor a Vekeri tónál

Június 21 és 25. között rendeztük meg II. nyári edzőtáborunkat, melyet most a Debrecen melletti Vekeri tóhoz szerveztünk. Előző években a Berettyó Budo SE szervezte ide a táborokat, így hát ez egyben a 14. edzőtábor volt a Dorcas campingben. A Shogun debreceni és mikepércsi csoportjain kívül Berettyóújfaluból, Derecskéről, Püspökladányból, Hajdúszoboszlóról és Paksról is érkeztek karatékák, hogy együtt dolgozzunk. Az öt nap alatt 120 karatés edzett a táborban bentalvósként, vagy akár bejáróként is. Nagy létszámmal voltak jelen a 13 év alatti korosztályból. A szombati övvizsgán pedig 80 fő teljesítette sikeresen a tesztet.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum