Összevont edzés

Május 26.-án a felnőtt csoportba járó karatékák számára tartottunk közös edzést. A két debreceni és a mikepércsi csoportokból összegyűlt tanítványok együtt edzettek, főleg a vizsga felkészülés jegyében. Edzésünket a jó időnek megfelelően az iskola tornapályáján kezdtük, majd a ido geiko és ido kihon következett amit nem egyszerűen a “végtagok dobálásával” végeztünk el. A helyes tartásra és a technikák megfelelő indítására nagy hangsúlyt fektettünk. Az edzés végén a küzdőmozgással foglalkoztunk, egységesítettünk.

MEGTEKINTÉS

Ovi karate bemutató foglalkozás

Egyesületünk 2009 ben indította “Ovi karate” programját, mely kezdéseként új gyerekcsoportot indítottunk, melyben csak ovisok és kisiskolások karatéznak. Ezt követően felmerült az igény, hogy kihelyezett csoportokkal foglalkozzunk. Ezek célja, hogy a kicsiket már az oviban megismertessük a harcművészetek alapjaival, ill. az egészséges életmódra neveléssel. Egyik ilyen csoportunkkal Máj. 23.-án bemutató edzést tartottunk a Pósa utcai oviban, melyet a kedves szülők mellett az intézmény vezetője is megtisztelt jelenlétével. Fél éve tartunk foglalkozásokat ebben az oviban, s bemutató edzésünk nagyon sikeres volt. A szülők szavaival élve “látszik, hogy sok munka van a csoportban és szembetűnő a fegyelemre és figyelemre nevelés eredménye”

MEGTEKINTÉS

Családi edzés Debrecenben

Régóta terveink között szerepelt egy olyan edzés, ahol a karatékáink és családtagjaik együtt mozognak, együtt nevetnek egy edzésen. Ezt most Május 21.-re sikerült a rengeteg program közé beillesztenünk. Ezen a szombat délelőttön 2 órában gyakoroltunk együtt, valamint mindenki bemutatott a tudásából, ügyességéből egy szeletet a többieknek. 50 lelkes ember gyűlt össze, hogy egyszerűen jól érezze magát…

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Küzdelem oktatás újra Gyönkön

Az áprilisi küzdelmi szemináriumot követően a gyönki csapat még nagyobb elánnal folytatta a küzdelem alapjainak gyakorlását. Hatalmas lépést tettek előre a gyerekek, akik közül már többen olyan szinten küzdenek, hogy versenyen is megállják hamarosan a helyüket. A felnőtt karatékák is igyekeznek! Sokat fejlődött a koncentrációjuk, a küzdőmozgásuk is minőségileg javult. Nagyon érdeklik őket az új módszerek, nyitottak és nagyon lelkesek!

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Gyönki klubdélutánok

A Shogun SE gyönki csoportja havi rendszerességgel extra rendezvények szervezését vállalta. Ezek a rendezvények – klubdélutánok – csoportunk összetartozását, az egészséges életmódra nevelést, mozgás – és sportszeretet helyezi előtérbe, vidám, felszabadult hangulatú színes programok keretében.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Slovakian Open 2011

Május 15.-én Szentpéterre, a Felvidékre utaztunk 3 versenyzőnkkel, hogy Molnár Péter meghívásának eleget téve, képviseljük magunkat a 2. alkalommal megrendezett Wasabi Kupán. A 4 ország részvételével megrendezett nemzetközi versenyen komoly létszám indult. Versenyzőink tisztességgel helyt álltak; Sári Enikő 3 küzdelem után a dobogó 2. fokára állhatott, míg Badar Csaba 2 küzdelem után a 3. helyet szerezte meg kategóriájában. Kostyál Viktor egy harcos mérkőzésben maradt alul, így helyezetlenül zárt. Volt klubtársunk, Pethő Geri abszolút fejlődést mutatva, minőségi! 9 perces küzdelemben nyert Balogh Zsolttal szemben a döntőben, így ő lett az A kategória bajnoka!

Gratulálunk!!!

Teljes eredménylista:

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

MKKSZ Szervezetfejlesztés

2011. május 14.-én, közel 40 klubvezető, feketeöves és instruktor találkozott Budapesten a MaxCity konferencia termében. A találkozó nyílt volt és előre meg volt hirdetve. A megbeszélés célja az volt, hogy a nap végére a résztvevőknek legyen egy-esetleg több olyan konkrét elképzelése az MKKSZ jövőjéről, amellyel azonosulni tud, amelyben a tagok megtalálják a saját céljaikat, amely megőrzi a közösség értékeit, amely orvosolja a problémákat és amelyben látják a további együttműködés és fejlődését lehetőségét. A rendezvényt két külsős szakértő is támogatta (Kármán Erika és Vágvölgyi Gusztáv), akiknek ezúton is köszönjük a segítségüket.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum